Spojte se s námi


Fotbalová reprezentace

Hvězda Anglie Danny Rose: „Nemůžu se dočkat, až kvůli rasismu skončím s fotbalem!“

Publikováno

dne

Obránce anglické reprezentace Danny Rose, který na klubové scéně působí v dresu Tottenhamu Hotspur, vyjádřil svou nechuť k fotbalovému prostředí, ve kterém se stále hráči tmavé pleti ocitají pod palbou rasistických urážek.

Danny Rose se v návalu frustrace vyjádřil v tom smyslu, že se „nemůže dočkat dne, kdy skončí s vrcholovým fotbalem“, neboť nevidí dostatečnou reakci ze strany řídících orgánů proti rasismu.

Byť se poslední aféra týkala fanoušků Cagliari, Rose se s rasistickými urážkami setkal taktéž nedávno, a to během posledního kvalifikačního utkání Anglie v Černé Hoře.

„Pokud dostanou národní federace pokutu zhruba tak odpovídající částce, kterou já utratím během noci strávené v barech a restauracích v Londýně, tak co byste očekávali? Že je to nějak zasáhne?“ ptá se řečnicky levý obránce Spurs.

„Mám toho dost. Před sebou mám realisticky ještě tak pět až šest let ve vrcholném fotbale, přičemž se těším, až budou za mnou. Takový z toho mám teď pocit. Ve fotbale je tak hrozně moc politiky!“ zoufá si Rose.

„V Černé Hoře jsem měl plnou podporu trenéra Southgata. Řekl mi, že pokud se rozhodnu odejít ze hřiště, je s tím srozuměn a nebude mi bránit. Já jsem se však soustředil pouze na to, abychom získali 3 body, a tak jsem zápas dohrál.“

Rose srovnává tresty v Premier League za mírnější prohřešky a tresty, které pořádající federace obdrží za rasismus ze strany svých fanoušků. „Mauricio Pochettino dostal trest na dva zápasy pouze za to, že konfrontoval rozhodčí po ligovém zápase. Na druhé straně dostane země směšnou pokutu, maximálně musí uzavřít sektor na stadionu. To je nedonutí cokoliv měnit na svém přístupu k rasistickým fanouškům!“

Prezident UEFA Aleksander Čeferin sice vyzývá rozhodčí, aby byli odvážní a nebáli se ukončit v případě zmíněných problémů utkání, ale Rose má jasno: „Pokud za rasistické urážky nebude opravdu těžký trest, nikdy se ho nepodaří vymýtit.“

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.