Spojte se s námi


Blog

Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo aneb souboj dvou nesmiřitelných rivalů. Kdo je lepší?

Publikováno

dne

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo jsou dva nejlepší fotbalisté současnosti. Někdo tvrdí, že je lepší Lionel Messi, někdo si zase myslí opak. Zbytek společnosti tvrdí, že jsou stejně dobří. V tomto příspěvku si však rozebereme pět faktorů, díky kterým můžeme posoudit, kdo je z těchto dvou výjimečných fotbalistů lepší.

Cristano Ronaldo posunul Juventus do čtvrtfinále. Foto: goal.com

Klubová kariéra

Cristiano Ronaldo si již vyzkoušel anglickou Premier League, španělskou La Ligu a nyní působí v italské Serie A. Všude kde byl, se stal opravdovou hvězdou. Na Britských ostrovech strávil šest let. Jeho nejúspěšnější sezóna v Premier League byla určitě 2007/08, kdy za 34 zápasů vstřelil 31 gólů.

V roce 2009 se stal nejdražším fotbalistou historie, když ho za 80 milionů liber z Manchesteru vykoupil slavný Real Madrid. Před aktuální sezónou přestoupil do italského Juventusu, kam by rád zamířil i jeho velký kamarád Marcelo.

V Serii A dal prozatím 19 gólů, za což mu patří dělené druhé místo v tabulce střelců. V osmifinále Ligy mistrů se hattrickem postaral o vyřazení Atlética Madrid, které si do odvety přivezlo nadějné vítězství 2:0.

Zatímco si Cristiano Ronaldo vyzkoušel již tři výborné ligy, Lionel Messi strávil celou svoji kariéru v katalánském klubu. Nemůžeme tedy vědět, jak by Messimu svědčila například hodně soubojová Premier League.

Jednatřicetiletý Argentinec odehrál v součtu 443 ligových zápasů, v nichž se mu podařilo vstřelit neuvěřitelných 409 gólů. V tabulce střelců mu patří první místo, na druhého Suareze má náskok devíti gólů. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se blýskl v odvetě Ligy mistrů, kdy na sílu Barcelony nestačil Lyon.

V tomto ohledu je tedy lepší Cristiano Ronaldo.

Reprezentační kariéra

V reprezentačním dresu Portugalska nastřílel Cristiano Ronaldo ve 106 zápasech 68 gólů. Mezi jeho největší úspěchy samozřejmě patří EURO 2016 ve Francii, kde Portugalsko celý šampionát ovládlo. Ve finále se střetlo právě s domácí Francií, avšak Portugalsko i bez zraněného Ronalda nakonec celý turnaj vyhrálo.

Lionel Messi odehrál v reprezentačním dresu Argentiny 108 zápasů a vstřelil 61 branek. Svoji reprezentaci dovedl k vítězství na letních olympijských hrách v roce 2008, navíc vyhrál Mistrovství světa U20 v roce 2005. Třikrát však ztroskotal ve finále Copa America, jednou tomu tak bylo i ve finále Mistrovství světa 2014, kdy Messiho Argentina podlehla v prodloužení Německu.

Ve své reprezentační kariéře má více úspěchů Argentinec.

Klubové úspěchy

Cristiano Ronaldo vyhrál se svým zaměstnavatelem pětkrát Ligu mistrů, třikrát Premier League, Mistrovství světa klubů a Community Shield , ve dvou případech La Ligu, Copa del Rey, Anglický ligový pohár a Superpohár UEFA. Jednou vyhrál Španělský superpohár a nejstarší klubovou soutěž na světě, tedy FA Cup.

Lionel Messi vyhrál s Barcelonou Ligu mistrů čtyřikrát, naposledy se mu to však povedlo v sezóně 2014/15. Dále vyhrál šestkrát španělskou La Ligu, třikrát Superpohár UEFA, ve dvou případech triumfoval i v Mistrovství světa klubů. Nemůžeme opomenout ani šest vítězství ve Španělském superpoháru a dvě vítězství ve finále Copa del Rey.

Zde má mírnou převahu především díky více vítěstvím v Lize mistrů Cristiano Ronaldo.

Individuální úspěchy

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi získali mnoho individuálních trofejí. V té nejlepší však oba hráči vyhráli shodně pětkrát, a to Zlatý míč. Jejich desetiletou dominanci přerušil až v roce 2018 záložník Realu Madrid, Chorvat Luka Modrič. Cristiano Ronaldo má však na svém kontě víc individuálních úspěchů.

Zde dominuje opět Portugalec.

Hlasy českých trenérů

Většina českých trenérů upřednostňuje malého Argentince. Svůj hlas dali všichni dotázaní trenéři Messimu, především díky jeho skvělé kopací technice. Nedávno zveřejnil svůj názor i legenda Chelsea John Terry, který obdivuje také Messiho.

Čeští trenéři mají více rádi Lionela Messiho.

Cristiano Ronaldo tedy vyhrál 3:2, bitva to ale byla velmi vyrovnaná. Nejlepším fotbalistou je momentálně tedy Cristiano Ronaldo, čtyřiatřicetiletý útočník Juventusu Turín.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.