Spojte se s námi


Premier League

Özilova situace v Arsenalu? Komedie, říkají experti

Publikováno

dne

Situace Mesuta Özila v Arsenalu se začíná čím dál více podobat komediálnímu seriálu, domnívají se experti televize Skysports UK i někteří z bývalých hráčů. Jaký je poslední vývoj?

Poslední část Özilova divného příběhu v Arsenalu byla napsána v rámci zápasu jeho týmu v Evropské lize, v běloruském BATE Borisov, respektive v Londýně. Özila se totiž zápas netýkal, nebyl totiž k utkání nominován a zůstal doma. A to přesto, že manažer klubu Unai Emery dříve potvrdil, že je Özil fit a zdravotně se dal pro souboj s BATE dokupy.

Německý reprezentant krátce poté, co byla ve středu nominace k utkání Evropské ligy zveřejněna, umístil na svůj twitter příspěvek, ve kterém fanoušky ujišťuje o svém momentálně pevném zdraví. Zároveň na pozitivní notě uvedl popisek „Dnešní vítězný tým“. Jak víme, tým mohl být vítězný leda tak v tréninku, v Bělorusku Arsenal prohrál 0:1.

Krátce po zápase, který fanoušky Arsenalu rozhodně nepotěšil, se Özil, byť neměl s výkonem nic společného, kolegiálně za spoluhráče postavil a ujistil věrné z řad fanoušků, že dají do odvety maximum a otočí nepříznivý stav v odvetném zápase na Emirates Stadium.

Andrew Cole, bývalý útočník dlouho působící v Premier League, je situací týkající se Özila rozmrzen. „Připadá mi to jako několikadílná komedie. Všichni víme, jak talentovaný hráč Özil je. Manažer Emery se rozhodl, že Özil nemá takovou pracovní morálku na hřišti, jakou by měl mít, že neběhá a nepodává fyzický výkon na úrovni ostatních. Občas však přítomnost podobně talentovaného technika, jako Özil je, dokáže ostatní v týmu vyburcovat k tomu, aby pracovali ještě o něco více a míče k němu dostali,“ tvrdí Cole.

„V minulých letech, když byl manažerem Wenger, se hráči týmu vždy fyzicky vydali, aby míč k Özilovi či Sánchezovi dostali, těžil z toho pak následně celý mančaft. Musíte zkrátka nasazovat své nejlepší fotbalisty! A Özil je jedním z nich. Kdybyste se zeptali Lacazetta či Aubameyanga, jestli ho chtějí v základní sestavě, jednoznačně by se vyjádřili kladně. Je to divné,“ uzavírá.

Neil Lennon, bývalý manažer skotského Celticu a Hearts of Hibernian, si je vědom pověsti a charakteru Özila, který rozděluje jak fanoušky, tak trenéry. „Problém s Özilem není v jeho talentu, toho má na rozdávání, ale v jeho přístupu. Jeho povaha je složitá, v posledních letech se projevuje více a více. Někdo ho miluje, někdo nenávidí. Já osobně jeho výkony na hřišti obdivuji,“ říká Lennon. „Özil je často kritizován za nedostatečnou aktivitu na hřišti, ale jeho statistiky i přes to dokazují, jak moc se podílí na útočné hře svého týmu. Pokud se jej Arsenal rozhodne prodat, myslím, že plno top týmů bude mít o hráče zájem.“

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.