Spojte se s námi


Premier League

Rooney si věří: Pořád můžu hrát Premier League!

Publikováno

dne

Bývalý hvězdný útočník Evertonu, Manchesteru United a anglické reprezentace, který momentálně působí v DC United v MLS, věří, že by v nejvyšší anglické lize mohl být stále platným hráčem.

Třiatřicetiletý Wayne Rooney opustil Premier League v loňském roce, když přestoupil z Evertonu do DC United. Týmu pomohl ze spodku tabulky až do playoff, ve 20 zápasech základní části si připsal 12 gólů a 6 asistencí.

Pokud se podíváme na jeho statistiky z Premier League, zjistíme, že během 491 zápasů si připsal 208 gólů a 111 asistencí. A v nedávném rozhovoru uvedl, že si na tuto náročnou ligu stále věří.

„Pokud mám být upřímný, vím, že bych v Premier League ještě mohl hrát,“ uvedl pro CNN Sport. „Vím to. Vždycky jsem byl sebevědomý, tudíž toho od sebe hodně očekávám. Přišel jsem sem a čekal, že se mi povede dobře. Někteří lidé s opačným názorem nejspíše byli překvapení, ale já jsem o sobě nikdy nepochyboval.“

Rooney se momentálně připravuje na svou druhou (a první kompletní) sezónu v MLS, ta pro DC začíná 4. března. V přátelském utkání proti Bethlehem Steel sice střídal po střetu s brankářem soupeře, podle klubu však Wayne není vážně zraněn a měl by být k dispozici hned k dalšímu zápasu předsezónní přípravy hranému tento pátek.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.