Spojte se s námi


Bundesliga

Předposlední Hannover propustil trenéra Andrého Breitenreitera

Publikováno

dne

Hannoveru se tato sezona vůbec nedaří. Minulý rok se jakožto nováček dokázal udržet na 13. pozici a zajistil si tak udržení s náskokem šesti bodů na sestupové příčky. Letos je to ale pořádná bída a nelze se tak divit, že nyní dojde k personálním změnám.

Dolnosaský celek je v aktuálně probíhající sezoně absolutně tragický. Je předposlední, z devatenácti kol získal pouze 11 bodů, když uhrál dvě výhry a pět remíz. V lize má třetí nejhorší obranu a také třetí nejhorší útok. Nelze se tak vůbec divit, že se nachází v sestupových vodách. V sobotu navíc Hannover prohrál s Borussií Dortmund výsledkem 5:1, díky čemuž pokračuje v sérii osmi zápasů bez výhry.

Vedení klubu se tak rozhodlo pro změnu na postu trenéra. André Breitenreiter končí a spolu s ním i jeho asistent Volkan Bulut. Spekulovat o budoucnosti trenéra se začalo právě po prohře s Dortmundem a v neděli se tak stalo skutečností.

„Toto rozhodnutí pro nás, i pro mě osobně, bylo velmi těžké, protože spolupráce mezi Andrém a mnou byla po celou dobu extrémně úzká a měli jsme v sebe důvěru. Jeho jméno bude vždy spojováno s postupem v roce 2017 a se suverénní záchranou v minulém roce. Jemu a Volkanu Bulutovi velice děkujeme za vykonanou práci. Každý ví, že André pochází z Hannoveru a že se s klubem silně identifikoval.“

„On i jeho kolegové v posledních týdnech a měsících tvrdě pracovali na tom, aby se tým vrátil na správnou kolej. To se bohužel nepodařilo. Proto jsme došli k závěru, že se musíme rozejít. Zbývá 15 zápasů k tomu, abychom se zachránili. Vývoj ukazuje, že musíme dát nový impuls, abychom zvládli obrat. Náš cíl zůstává jasný: Chceme hrát i v příští sezóně 1. ligu,“ komentuje odvolání trenéra sportovní manažer klubu Horst Heldt.

A kdo ho nahradí? Média skloňují různá jména, mezi něž patří například Felix Magath, který je velice proslulý svou nekompromisní přestupovou politikou. Dále se mluví o Thomasi Dollovi, který v minulosti vedl například Hamburk či Borussii Dortmund, ale také o Mirko Slomkovi, jenž byl dříve trenérem Hamburku, Schalke anebo právě Hannoveru.

Vedení už mělo údajně kontaktovat Markuse Gisdola, který měl být první volbou. Ten se však rozhodl nabídku odmítnout. Stejně tak učinil Peter Stöger. Na jméno nového trenéra si tak budou muset fanoušci Hannoveru ještě počkat.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.