Spojte se s námi


La Liga

Sergio Ramos zaznamenal stý gól ve své profesionální kariéře. Na kolikáté místo mezi obránci ho tento počin řadí?

Publikováno

dne

Sergio Ramos je sice povoláním obránce, ale to mu rozhodně nebrání v tom, aby střílel góly. A střílí je ve velkém. To potvrdil i v předvčerejším pohárovém zápase s CD Leganés, ve kterém svým stým gólem v kariéře otevřel skóre zápasu. Sto vstřelených branek z něj dělá nejgólovějšího obránce současnosti. V historické tabulce je však až patnáctý. Kdo jí vede? A kolik gólů Ramosovi na onoho lídra schází?

Běží 43. minuta utkání Copy del Rey mezi Realem Madrid a CD Leganés, Odriozola padá ve vápně a rozhodčí Manzano nařizuje pokutový kop. K penaltě se staví kapitán Realu, Sergio Ramos. Penaltu bezpečně proměňuje a může tak se svými spoluhráči slavit svůj stý gól mezi profesionály!

Na obránce je to úctyhodné číslo. Však také v současné době po fotbalových trávnících neběhá krom Ramose žádný obránce, který by se mohl takovýmto jubileem pyšnit. Svých sto gólů rozložil Ramos mezi tři týmy. 80 branek vstřelil v dresu královského klubu z Madridu, 17 gólů s ním mohli oslavovat fanoušci španělské reprezentace a třikrát skóroval za Sevillu, za níž dal v roce 2004 svůj vůbec první gól. Tehdy bylo španělskému obránci pouhých osmnáct let.

Dnes již dvaatřicetiletý stoper se jubilejní stou brankou posunul na patnácté místo historické tabulky, která gólovou potenci obránců zohledňuje. Jejím bezkonkurenčním lídrem je Ronald Koeman, který dokázal během sedmnácti sezón nasázet do soupeřových sítí neuvěřitelných 253 gólů! Na druhého Argentince Daniela Passarellu ztrácí Sergio Ramos 75 branek. A na nejgólovějšího obránce v dějinách Realu a zároveň třetího nejlépe střílejícího obránce vůbec má pak současný kapitán Los Blancos manko 63 gólů.

Sergio Ramos má před sebou ještě určitě několik profesionálních a gólových sezón. Kam až nakonec v historické tabulce Španěl vystoupá?

Zdroj: marca.com, 90min.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.