Spojte se s námi


Bundesliga

„Rakouský Klopp“ Ralph Hasenhüttl, pro mnohé neznámý kouč, má zachránit trápící se Southampton

Publikováno

dne

Poté, co klub z jihu Anglie ukončil spolupráci s Markem Hughes a rozvázal s ním po remíze 2:2 proti Manchesteru United spolupráci, rýsuje se na obzoru nový kouč.

Ve dnešním zápase, ve kterém Svatí zamíří na půdu národního stadionu ve Wembley, kde svá domácí utkání odehrává Tottenham, tým povede prozatímní kouč Davies. Dle Sky Sports by však v hledišti měl toto klání pozorovat i speciální host – Ralph Hasenhüttl.

Právě o něm se nejčastěji hovoří jako o muži, který by měl trápící se mužstvo převzít a vést ke světlejším zítřkům. Dle některých zdrojů je již dokonce angažmá dohodnuto a Hasenhüttl by měl podepsat kontrakt na 2 a půl roku, tedy do konce sezóny 2021/2022.

Pokud se ptáte, kdo Ralph Hasenhüttl je, znamená to nejspíše, že nesledujete pozorně německou Bundesligu, kde si trenér získal kredit odborníků i fanoušků.

Jedenapadesátiletý Rakušan, mimochodem bývalý aktivní fotbalista hrající například za Austrii Vídeň či za 1. FC Köln, má slušně rozjetou trenérskou kariéru. V roce 2013 přebíral v rozběhnuté sezóně mančaft FC Ingolstadt 04 ve druhé lize, pod jeho vedením se klub zmátořil a z posledních příček se vyškrábal do klidných vod středu tabulky, na 10. místo.

V následující sezóně se povedl nečekaný úspěch, když se Ingolstadt dostal poprvé ve své historii do Bundesligy! Ba co víc, klubu se podařilo ligu v sezóně 2015/2016 i udržet, když skončil na 11. místě. Hasenhüttlovi byla nabídnuta smlouva, ale rozhodl se ji neprodloužit.

Laso mu totiž v květnu 2015 hodil ambiciózní RB Leipzig. Pod vedením Hasenhüttla se klub umístil v první sezóně po postupu na neuvěřitelném druhém místě, kdy se mu podařilo skloubit skvělý scouting, taktiku naordinovanou trenérem a sebevědomé výkony převážně mladých hráčů.

Druhé místo v Bundeslize zaručilo Lipsku postup do bohaté Ligy mistrů, ani tam si nevedlo špatně, ale zaplatilo nováčkovskou daň a ze skupiny nepostoupilo. Mezi další úspěchy trenéra patří vybojované čtvrtfinále Evropské ligy v sezóně 2017/2018, kdy mu stopku vystavil až finalista celého ročníku, Olympique Marseille. Když se s Hasenhuttlem v klubu loučili, sportovní ředitel Ralf Rangnick jej označil za „velmi talentovaného kouče, ale také člověka s neuvěřitelným charakterem.“

Právě takový by se Southamptonu hodil, co myslíte? Bude to nový Mauricio Pochettino?

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.