Spojte se s námi


Fortuna liga

Trenéra Pavla Vrbu čeká dvoustý ligový zápas v kariéře. Poradí si jeho svěřenci s Opavou?

Publikováno

dne

Dnes od 19:00 čeká Viktorii Plzeň domácí ligové utkání proti čtrnácté Opavě. Ve slezském klubu se toho za poslední dobu událo opravdu hodně, zejména výměna trenérů. Po nečekané výhře nad Jabloncem z rodinných důvodů skončil oblíbený Roman Skuhravý a nahradil ho Ivan Kopecký, který byl v té době bez angažmá. To znamená pro kouče domácí Plzně Pavla Vrbu, který odkoučuje svůj dvoustý zápas v české nejvyšší soutěži, komplikace, jelikož přesně neví, jak se bude Opava prezentovat.

Zdroj: fcviktoria.cz

„Trenér Skuhravý měl v Opavě silnou pozici, ale z rodinných důvodů skončil. Přiznám se, že nevím, co bude soupeř měnit. Většinou to bývá tak, že jsou ve hře nějaké nové myšlenky, jsem na to zvědavý. Roman Skuhravý chtěl hrát hodně kombinačně a líbivý fotbal, což podle mého názoru bude chtít praktikovat i nový trenér,“ uvedl pro klubový web Viktorie právě trenér Vrba ke změně na lavičce svého soka.

Dá se ale očekávat, že Kopecký bude hrát více ze zatažené obrany. Navíc tomu nahrává fakt, že proti mistrovi z Plzně nejde hrát otevřeně, pokud tedy nemáte obrovskou kvalitu. Tou Opava logicky neoplývá. Slezané navíc budou dopředu oslabeni o záložníka Kayambu, jenž nedávno podepsal smlouvu právě se Západočechy, ale vrátil se na hostování do Opavy. I tak ale nemůže hrát kvůli dohodě klubů.

Domácí získali v sedmi ligových kolech osmnáct bodů a jsou třetí. To ale jen kvůli tomu, že Zlín má o zápas navíc a Slavia je lepší o skóre. Právě proti „sešívaných“ Vrbovi svěřenci poprvé a zatím jedinkrát ztratili. Z Edenu odjeli s výpraskem 0:4. Utkání hodně ovlivnil brzký gól červeno-bílých a také červená karta kapitána Hubníka. Zkušený stoper tedy nebude k dispozici ani dnes proti Opavě a k Pernicovi se ve stoperské dvojici bude prezentovat Hejda.

Západočechy čeká po lize také zápas proti CSKA Moskva a pomalu si tedy budou muset zvyknout na anglický týden, čili že budou Západočeši hrát uprostřed týdně a zároveň o víkendu. „Budeme tomu přizpůsobovat tréninkový rytmus. Tréninky budou spíše regenerační, budeme se připravovat na jednotlivá utkání. Uvidíme, jak to zvládneme kondičně a zdravotně, v těchto režimech to často bývá jinak než normálně. Prostor nyní budou dostávat i ti hráči, kteří ho na začátku sezony tolik neměli,“ slibuje kouč Vrba, kterého čeká dvousté utkání v české lize.

Významné jubileum ale neřeší. „Osobně tyto milníky příliš nesleduji. Pro mě jsou důležitější týmové úspěchy, jako třeba to, že budeme hrát potřetí skupinovou fázi UEFA Champions League. To jsou pro mě daleko podstatnější věci,“ nezabýval se faktem, že aktuálně ve Fortuna lize trénují jen dva trenéři, kteří mají více odkoučových mačů (Zdeněk Ščasný a Petr Rada).

Opava se nachází na čtrnácté pozici se čtyřmi body za minulou nečekanou výhru nad Jabloncem a remízu proti Liberci. „Osobně si ale myslím, že Opava hodně doplácí na to, že nemůže být v domácím prostředí a je v Brně. Kdyby hrála na svém stadionu, bodů by měla více,“ zapřemýšlel Vrba. Slezané se ale brzy budou stěhovat do „vlastního“, jelikož vyhřívaný trávník již byl postaven a zbývají pouze detaily. Do té doby je ale budou čekat ještě dva zápasy v azylu v Brně – ligový mač proti Teplicím a pohárový duel proti Jihlavě.

Zajímavé je, že poslední čtyři vzájemné ligové duely Opavy proti Plzni neskončily výhrou Západočechů, kteří svého soka v lize porazili naposledy v roce 1998. Opava ale na soupeřových hřištích v lize sedmkrát po sobě vyšla naprázdno, naposledy dokázala venku bodovat v březnu 2005. Letos na soupeřových hřištích prohrála třikrát a inkasovala při tom jedenáct gólů.

Tipy Ruik Football: Plzeň vyhraje o minimálně dvě branky – 1.63,

1. poločas vs. konečný výsledek: Plzeň – Plzeň: 1.56,

Méně než 8.5 rohů v zápase: 3.63

Viktoria Plzeň – SFC Opava 

Sobota, 19:00, Doosan Aréna

Předpokládané sestavy:

Domácí: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hejda, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Kolář, Kopic – Krmenčík.

Hosté: Šrom – Simerský, Schaffartzik, Svozil – Zapalač, Zavadil, Jursa, Janetzký, Kuzmanovič – Smola, Puškáč.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.