Spojte se s námi


Fortuna liga

Jak by vypadala nejdražší sestava české ligy? Některá jména vás určitě překvapí. Kdo stojí nejvíce?

Publikováno

dne

Fortuna ligu čeští fanoušci sledují každý víkend, ale pravděpodobně nikdy nepřemýšleli nad tím, jak by to vypadalo, kdyby se ze všech hráčů, kteří aktuálně působí v Česku, udělala jedna sestava podle ceny. My jsme se o to pokusily. Částky jsou brány ze specializovaného serveru transfermarkt.com.

BRANKÁŘ – FLORIN NITA

Do brány by se postavil Florin Nita, gólman Sparty Praha. Rumunský reprezentant do Prahy přišel až v zimě za částku kolem třiceti milionů korun z FCSB, jeho aktuální cena je dvakrát vyšší. Zajímavé je, že ještě před čtyřmi lety byla jeho cena čtyři miliony korun. Dnes stojí dvacetkrát více.

PRAVÝ BEK – RADIM ŘEZNÍK

Řezníkova kariéra je jako na houpačce. V Plzni začíná již sedmý rok, během kterých zažil mnoho špatných i dobrých chvil. Když se už konečně dostal do reprezentace, přetrhal si vazy. Právě v roce 2015 měl i největší cenu na trhu, celkově kolem čtyřiceti milionů korun. Aktuálně zažívá nejlepší část fotbalového života, čemuž odpovídá i cena pětatřiceti milionů korun.

PRAVÝ STOPER – SEMIH KAYA

Turecký stoper sice zatím českou ligu neoslnil a nastálo se neprodral do sestavy Sparty, jenže na naši pomyslnou jedenáctku to bohatě stačí. Dříve stál až 250 milionů korun, v tuto chvíli je jeho cena něco kolem padesáti. Což je mimochodem částka, za kterou na Letnou přišel. Za rok ale nezaznamenal růst ceny, ale značný pokles. V době příchodu do Česka byla jeho cena 71 milionů korun.

LEVÝ STOPER – SIMON DELI

Zajímalo se o něj mnoho francouzský či tureckých klubů, on už ale třetí rok hraje pořád ve Slavii. Kdyby se mu vyhýbala zranění, jeho cena se aktuálně pohybuje daleko výše než kolem 70 milionů korun. Nejvíce stál před rokem, kdy byla jeho cena o ještě pět milionů korun vyšší. Hodně by ho mohla posunout kvalifikace o Ligu mistrů či základní skupina jakékoliv evropské soutěže.

LEVÝ BEK – MIHAILO RISTIČ

Ve Spartě působí od zimy, minimálně do konce prosince také bude. Na Letné si ho vytipovali jako možnou dobrou posilu do budoucna, navíc došel zatím pouze na hostování s opcí, kterou Krasnodar stanovil na třicet milionů korun. To je hodně nízko, přihlédneme li k tomu, že aktuální Rističova cena je 45 milionů korun.

DEFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍK – PATRIK HROŠOVSKÝ

Slovenský reprezentant zažívá nejlepší období své kariéry. To také dokládá cena, který aktuálně dosahuje největších výšin v Hrošovského kariéře – 102 milionů korun. V naší jedenáctce je tedy společně se Stanciuem tím nejdražším hráčem v české lize. To může být pro některé překvapení, ale Hrošovský za zápas odvede spoustu černé práce. Navíc si udržuje stálou formu.

STŘEDNÍ ZÁLOŽNÍK – JOSEF HUŠBAUER

Hušbauer je aktuálně co se týče ceny na vrcholu. 76 milionů korun stál také v době, kdy hrál v Itálii, jenže poté, co se neprosadil a vrátil se do Sparty, jeho cena klesla až na „pouhých“ 40 milionů korun. Platí o něm to stejné jako u většiny hráčů – kdyby se ukázal v evropských pohárech, cena může růst raketovou rychlostí.

OFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍK – NICOLAE STANCIU

Stanciu je hráčem, který toho i přes svůj celkem nízký věk pětadvaceti let zažil opravdu hodně. Ve Steaue byl za hvězdu, jednu dobu jeho cena dosahovala 205 milionů korun, jenže poté se mu nevedlo v Anderlachtu a svou kariéru šel restartovat do Česka. Dnes je jeho cena dvakrát menší.

LEVÉ KŘÍDLO – MIROSLAV STOCH

Testovali ho v Chelsea, prošel Twente, ale nejvíce se uplatnil ve Fenerbahce. V Turecku v jednu chvíli jeho cena přesáhla 300 milionů korun. V naší sestavě tak tedy nenajdeme hráče, který by na vrcholu své kariéry stál více peněz. Přes Paok, Al Aim a Bursaspor se dostal do Slavie, kde svou kariéru znovu nastartoval. To dokládá fakt, že aktuálně stojí 90 milionů korun, což je o dvacet milionů více než při příchodu do Česka.

PRAVÉ KŘÍDLO – ALEXANDRU BALUTA

Z Craiovy do Slavie přišel až letos v létě, přesto již stihl v lize skórovat. Slavii stál 68 milionů korun, jeho cena je ale v tuto chvíli o deset milionů korun nižší. Ale existuje zde vysoká pravděpodobnost, že se Slavii v budoucnu vyplatí, jelikož v září oslaví teprve pětadvacáté narozeniny. Prostor na zvýšení ceny je zde velký.

ÚTOČNÍK – MICHAEL KRMENČÍK

Ještě před rokem a půl stál pětadvacet milionů korun, v tuto chvíli je jeho cena 90 milionů korun. V zimě ale na Krmenčíka byla nabídka až 300 milionů korun, ale nejlepší střelec minulé sezony české ligy na západě Čech zůstal a aktuálně se může těšit na Ligu mistrů. Zde by mohla jeho cena vzrůst.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.