Spojte se s námi


Hokej

Jágr stejně jako před 32 lety, Rytíři se hlásí do boje o předkolo. V Třinci statistiky jako v NHL

Tipsport Extraliga má za sebou po reprezentační přestávce první dva zápasy, další na sebe nenechají dlouho čekat. Zdá se, že kladenským hokejistům v čele s Jaromírem Jágrem přestávka prospěla, neboť se po středečním vítězství přibližují na soupeře bojující o předkolo play-off. 

Publikováno

dne

Tipsport Extraliga má za sebou po reprezentační přestávce první dva zápasy, další na sebe nenechají dlouho čekat. Zdá se, že kladenským hokejistům v čele s Jaromírem Jágrem přestávka prospěla, neboť se po středečním vítězství přibližují na soupeře bojující o předkolo play-off. 

Hezký den všem fanouškům Tipsport Extraligy! Vítáme vás u pravidelné rubriky toho nejzajímavějšího, co se na extraligové mapě za posledních pár hodin událo. Každý všední den kolem oběda, po celou základní část, vám servírujeme ty nejostřejší Extraligové příklepy!

Jágr v časové smyčce

Ve včerejším vydání Extraligových příklepů jsme poukázali na fakt, že tomu bylo přesně na den 32 let, kdy Jaromír Jágr nastoupil v domácím ligovém zápase a zaznamenal dva body za gól a asistenci.

Tak jako ve sváteční den 17. listopadu 1989, tak i 17. listopadu 2021 Jágr znovu přesně pálil i nahrával. Pomohl tak Kladnu k vítězství 3:2 proti Karlovým Varům.

https://www.facebook.com/103690357904694/posts/411385957135131/?d=n

Tuhý boj o předkolo

Pro Rytíře má tohle vítězství velkou váhu, jelikož se od posledního Zlína trhnul už na rozdíl 23 bodů. Navíc hlásí, že jsou připraveni ještě bojovat o předkolo. Na to ztrácí aktuálně už jen čtyři body.

Mezi týmy, které mají Rytíři na mušce, patří právě i Karlovy Vary. Ty ve středeční dohrávce 21. kola prohrály na venkovních stadionech už sedmý zápas v řadě.

S Energií sousedí na nelichotivém místě v tabulce taky Vítkovice. Ty prohrály už čtvrtý zápas v řadě a mají s Karlovými Vary shodně 25 bodů.

Statistiky jako v NHL

Klub HC Oceláři Třinec ve spolupráci se svým statistikem Michalem Samiecem, spustil během reprezentační přestávky na tuzemské poměry velmi unikátní projekt.

Jedná se o web, kde je možno nalézt veškerá historická statistická čísla už od roku 1995, kdy tehdejší HC Železárny Třinec do Extraligy postoupily. Samiec se stará o evidenci statistik klubu od roku 2009 a jeho záměr je zcela jasný: „Chci, aby měli Oceláři databázi jako v NHL.”

Dnešní předehrávka

Dnes má Tipsport Extraliga na programu jen jedno utkání. Čtvrtek patří už tradičně O2 TV sport, kde uvidí diváci od 17:30 souboj Českých Budějovic s Kometou.

Oba celky se nacházejí v poněkud odlišné náladě. Zatímco Motor víceméně plní představy klubového vedení, Kometa se naopak nachází daleko za očekáváním. Z tohoto důvodu se vrátil de trenérského štábu Libor Zábranský, který se dnes poprvé v sezoně postaví na střídačku.

Zdroj: Tipsport Extraliga

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.