Spojte se s námi


Ostatní

Superligu vedou po třech kolech překvapivě Tatran s Bohemians, daří se také Black Angels

Florbalová Livesport Superliga má za sebou úvodní tři kola a fanouškům, kteří se do hledišť navrátili po dlouhé pauze, nabídla řadu napínavých a dramatických zápasů s často překvapivým vyvrcholením.

Publikováno

dne

Florbalová Livesport Superliga má za sebou úvodní tři kola a fanouškům, kteří se do hledišť navrátili po dlouhé pauze, nabídla řadu napínavých a dramatických zápasů s často překvapivým vyvrcholením.

Třeba ve druhém kole, když na sebe narazili Bohemians a Vítkovice. Neskutečný výkon Karla Petráka, který se za pražský celek prosadil hned čtyřikrát, zajistil FbŠ výhru 7:4 a cenné tři body.

Svěřenci populárního kouče Michala Jedličky stejně tak porazili Českou Lípu (10:6) i Hattrick Brno (9:6) a následující týden si užijí na druhém místě jako jeden z již pouhých dvou neporažených celků v soutěži.

Tím druhým je Tatran Střešovice, rovněž pražský celek, jenž přes léto kádr velmi výrazně posiloval. A ze zahraničí přivedl třeba reprezentačního útočníka Marka Beneše, s neuvěřitelnými 13 body za tři zápasy aktuálně vedoucího muže kanadského bodování.

Jeho branky i asistence výrazně pomohly Tatranu porazit Královské Vinohrady (11:2), Českou Lípu i Ostravu (oba 6:4). Pravdou ale je, že mužstvo větší prověrka teprve čeká a na rozjezd dostalo lehčí soupeře.

Třeba hned první z nich, Královské Vinohrady, potvrzují roli velkého outsidera tohoto ročníku. Za tři zápasy vstřelili pouhopouhých pět gólů, zato hned 26 jich obdrželi. S hrůzostrašným brankovým rozdílem -21 a nulou na bodovém kontě jsou tak přiraženy ke dnu.

To Panthers Otrokovice, vloni absolutně nejhorší superligový celek, ukazují, že dokázali posbírat to nejlepší z regionu i sousedního Slovenska a že staronový kouč Karel Ševčík je na východní Moravě jako doma.

Prakticky nově vybudovaný celek předvádí excelentní týmové výkony, které po dvou velmi těsných prohrách s Chodovem (6:7) a Black Angels (6:4) vyvrcholily zaslouženým vítězstvím v Pardubicích poměrem 8:4.

V dresu Panterů září především dva slovenští reprezentanti. Ronald Gašparík vévodí kanadskému bodování mužstva s čtyřmi přesnými zásahy a pěti asistencemi, brankář Adam Kohút zase vytáhl množství naprosto zázračných zákroků.

Kdo naopak zatím příliš nezáří, to jsou florbalisté Chodova. Nepřesvědčivým výkonem sice v Otrokovicích brali hned na úvod ročníku tři body, následně ovšem v prodloužení podlehli Mladě Boleslavi a především rupli na hřišti Sparty. Průběžně se tak se čtyřmi body nachází až na osmém místě.

Za zmínku ještě rozhodně stojí počínání dalšího z celkových šesti zástupců hlavního města v nejvyšší florbalové soutěži, Black Angels. Mančaft z Kbel zabírá skvělou čtvrtou příčku, když přejel Hattrick Brno (5:1), Pantery (6:4) a srdnatě vzdoroval obhájci titulu z Mladě Boleslavi, jehož po remíze 5:5 a prohře v prodloužení obral alespoň o bod.

Zdroj: Český florbal

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.