Spojte se s námi


Fortuna liga

Tvrdík chválí výstup rozhodčího. Po „brněnském poli“ chce po LFA zvýšení kvality hracích ploch

V utkání FORTUNA:LIGY mezi domácí Zbrojovkou Brno a Slavií Praha došlo k několika sporným situacím. Na rozdíl od minulosti se k nim ale hlavní sudí Pavel Orel postavil čelem.

Publikováno

dne

V utkání FORTUNA:LIGY mezi domácí Zbrojovkou Brno a Slavií Praha došlo k několika sporným situacím. Na rozdíl od minulosti se k nim ale hlavní sudí Pavel Orel postavil čelem a přiznal svojí chybu při nevyloučení Wágnera. Jaroslav Tvrdík tento čin pochválil, zároveň však apeloval na LFA, aby zajistila zvýšenou kvalitu hracích ploch.

zdroj: SK Slavia Praha

V 18. minutě uháněl Hladík sám na brankáře Wágnera, míč si píchl kolem něj a mladý brankář ho sestřelil. Za svůj faul ale viděl pouze žlutou kartu, ačkoli měl Orel tasit rovnou červenou. Svoje rozhodnutí změnil až po konzultaci u videa.

Dále se řešila možná penalta Brna v prvním poločase a možná penalta Slavie v tom druhém. Orel po zápase přišel před kameru, uznal svojí chybu u první situace a vysvětlil následující dva sporné momenty. Tak by to mělo být.

Tento čin pochválil na svém Twitteru i boss Slavie Jaroslav Tvrdík. „Jestliže usilujeme o zlepšení image fotbalu, mělo by se včerejší vystoupení hlavního rozhodčího v TV po zápase v podobných případech stát standardem. Respekt,“ uvedl Tvrdík.

Dále si ale všiml i jiného faktu. Brněnské hřiště připomínalo spíše louku či pole, kam si malé děti chodí hrát. Skutečně neodpovídalo parametrům nejvyšší fotbalové ligy. Toho si slávisté všimli už před zápasem a apelovali na sudího, zda je plocha pro hráče obou týmů bezpečná.

Hrozilo totiž nepříjemné zvrtnutí kotníku či jiná zranění. Míč hráčům skákal při zpracování až na břicho, utažených přihrávek po zemi bychom napočítali na prstech jedné ruky.

„LFA by měla také hledat cestu, jak výrazně zvýšit kvalitu hracích ploch. Včetně podpůrných, ale také sankčních mechanismů,“ nabízí řešení Jaroslav Tvrdík.

Zatím to totiž vypadá, že jediným způsobem, jak zastavit Slavii, je přivítat jí na otřesném trávníku. Jediné tři ztráty sešívaných totiž na jaře přišly proti Příbrami, kde hřiště zavalil sníh, na teplickém „oraništi“ a na brněnském „poli“.

Zdroj: Livesport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.