Spojte se s námi


Fotbal

Arsenalu měl pomoci k triumfu v Lize mistrů, od příchodu jako by Willian zapomněl hrát fotbal

Brazilec Willian přicházel v létě z Chelsea s velkou pompou, aby také ne. U Blues nasbíral více než dobré statistiky – ve 339 zápasech v jejich dresu 63x skóroval a k tomu nasbíral dalších 62 asistencí.

Publikováno

dne

Brazilec Willian přicházel v létě z Chelsea s velkou pompou, aby také ne. U Blues nasbíral více než dobré statistiky – ve 339 zápasech v jejich dresu 63x skóroval a k tomu nasbíral dalších 62 asistencí. Arsenalu se navíc povedlo přivést hráče s tržní hodnotou přesahující dle serveru Transfermarkt 22 milionů euro zcela zdarma, v Chelsea mu totiž skončila smlouva. S odstupem půl roku se navzdory předpokladům zdá, že Gunners šlápli pěkně vedle!

zdroj: Arsenal.com

Dvaatřicetiletý zkušený borec přitom začal kariéru v červenobílých barvách Arsenalu skvěle! Hned v prvním mistrovském zápase v novém dresu ukázal, proč jej vedení klubu přivádělo. V londýnském derby na hřišti Fulhamu si Willian připsal přihrávkový hattrick, když postupně nahrál na gól Lacazettovi, Gabrielovi a Aubameyangovi.

Od té doby by se však na hráče dalo aplikovat rčení „První vyhrání z kapsy vyhání“. Willian se totiž od druhého zápasu absolutně k ničemu nedostal, na hřišti bloumá a tápe, neplní svou roli a paběrkuje.

Fanoušci sice měli při přestupu Brazilce výhrady k výši týdenního platu (220 tisíc liber), pokud by však hráč podával kontinuálně podobné výkony jako v prvním zápase, příliš by je to netrápilo.

Nyní však mohou akorát tak přemýšlet nad tím, co se s Willianem stalo, co vězí za jeho trápením. Svezl se se špatnými výkony celého týmu, má neshody s realizačním týmem anebo se zkrátka nemůže motivovat k tomu, aby vyvedl Gunners z krize?

Sezóna klubu by se zatím dala shrnout tak, že Arsenal do ročníku vstoupil nejhůře za posledních 46 let a jejich hvězdná letní posila je možná jedním z nejhorších přestupů v historii.

Od zápasu na hřišti Fulhamu uplynulo dalších patnáct utkání, ve kterých Willian nasbíral pouze jednu asistenci. Kdyby se však aspoň dostával do šancí či šel příkladem v otázce bojovnosti… Nic takového.

Během dvanácti kol Premier League vyprodukoval jednu střelu na bránu. Ano, čtete správně. Jednu střelu na bránu. Tato statistika se moc s jeho pozicí ofenzivního záložníka neshoduje. Kolik si připsal klíčových přihrávek do šance? Průměrně 0,88 za zápas. Tragické.

Legenda Arsenalu Tony Adams není ani zdaleka s Willianem spokojen. Označil jej za produkt líného skautingu klubu: „Pokud by byl u kormidla trenér Wenger, o příchodu Williana by se ani neuvažovalo. Hráče nad třicet let by nepodepsal.“

„Willian přišel především díky tomu, že má stejného agenta jako sportovní ředitel Edu,“ myslí si.

„Jedna střela na bránu za dvanáct zápasů? V kádru je Willock, Martinelli. Proč je nezkusíme?“ ptá se v rozhovoru pro DailyMail.

Třeba se dočká. Aby ale nebylo pozdě.

Zdroj: DailyMail, Livesport, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.