Spojte se s námi


Hokej

Pět hokejových hvězd, které byly za posledních deset let vybrány v sedmém kole draftu!

Největší týmový tahouni se většinou rodí v prvním kole draftu. A právě těmto hráčům, které si týmy vyberou jako první, věnují skauti nejvíce pozornosti.

Publikováno

dne

Největší týmový tahouni se většinou rodí v prvním kole draftu. A právě těmto hráčům, které si týmy vyberou jako první, věnují skauti nejvíce pozornosti. Skautingy by se měly soustředit i na pozdější volby, a to třeba i na tu sedmou, kde se můžou vyskytovat nenápadní hráči bez většího potenciálu, u kterých není co ztratit a v případě správného výběru může hráč jedině překvapit.

Zdroj: tampabay.com

5. Ryan Dzingel (Carolina Hurricanes)

V roce 2011 se rozhodla Ottawa vzít si v sedmém kole centra Ryana Dzingela. Od sezóny 2016/2017 hraje pravidelně v NHL. Od roku 2015 byl členem sestavy senátorů, ale na začátku roku 2019 byl vyměněn na trade deadline do Columbusu Blue Jackets, kde měl pomoci v riskantní cestě za pohárem.

Po neúspěšném play off mu vypršel kontrakt a rozhodl se jít o dům dál. Centr, který se každý rok pohybuje okolo 40 bodů, se dohodl na tříleté smlouvě s Carolinou. V týmu Canes stále působí, ale zatím nepředvedl vše, co se v něm nachází.

4. Victor Olofsson (Buffalo Sabers)

Mladý švédský křídelník byl draftován v roce 2014 Buffalem Sabres. Premiéru v zámoří si odbyl v sezóně 2018/2019, když nastoupil za hlavní tým Sabres k 6 zápasům, v kterých zaznamenal 4 body. Po pár utkáních utkáních v NHL byl poslán dolů na farmu, kde měl být tahounem týmu.

V 66 zápasech za farmářský klub Rochester Americans vstřelil 30 branek a na dalších 33 přihrál, což ho vytáhlo mezi 15 nejlépe bodujících hráčů soutěže. Svými čísly v AHL si na další sezónu vysloužil místo v první formaci po boku kapitána klubu Američana Jacka Eichela. Tohle léto skončila Olofssonovi smlouva, kterou s Buffalem obnovil na další dva roky za 3 milióny 500 tisíc $ ročně.

3. Nikita Gusev (New Jersey Devils)

Levé křídlo si vybrala Tampa Bay v roce 2012, za tým z Floridy ale neodehrál jediný zápas. Loňský ročník zažil Rus první sezónu v prestižní zámořské lize. V loňských letech hráč často koketoval s Las Vegas, když se do města heren stěhoval hned dvakrát, ale ani jednou nenastoupil.

Před finálním podpisem s Las Vegas, který znamenal pro rodáka z Moskvy stěhování za oceán, dohrál již čtvrtou sezónu v barvách Petrohradu.

V poslední ze čtyř části svého působení v ruském klubu bodoval v základní části 82krát. Loňské léto byl vyměněn z Vegas do New Jersey, kde odehrál svůj premiérový ročník v NHL, v kterém skóroval 13x a 33x asistoval, což ho zařadilo na druhou pozici v bodování Devils.

2. Dominik Kubalík (Chicago Blackhawks)

Kubalíka si na vstupním draftu 2013 vybrali Kings z Los Angeles. Vlastně svou kariéru mezi dospělými strávil především v Evropě, kde působil 5 sezón, ve kterých vystřídal tři kluby: HC Plzeň (EHL), Salavat Yulaev Ufa (KHL) a HC Ambrì-Piotta (NL).

Na mistrovství světa 2019 konaném na Slovensku zaujal svými výkony vedení Blackhawks, kterému se povedlo získat rodáka z Plzně v rámci tradu. S Kings, kteří vlastnili Dominikova hráčská práva, se dohodli na výměně. Chicago poslalo do druhého nejlidnatějšího města USA volbu v 5. kole nadcházejícího draftu a na oplátku získali českého střelce.

V první sezóně spojil síly s Jonathanem Toewsem, který mu pomohl se bodově vyšvihnout až na konečné číslo 46 bodů. Skvělá nováčkovská sezóna vyústila zaprvé v nominaci na Calder Trophy (cena pro nejlepšího nováčka ligy), kde v konečném výsledku předběhli jen obránci Hughes s Makarem a zadruhé v nabídnutí nového kontraktu ze strany indiánů. Kubalík podepsal novou smlouvu na 2 roky, během které si celkově přijde na 7,2M$.

1. Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning)

Čerstvý vítěz Stanley Cupu byl vydraftován roku 2011, když zbývaly už jen čtyři místa od konce všech voleb. Jedná se o jeden z nejlepších picků, které se v blízké minulosti uskutečnily. Palát od roku 2013 hraje pravidelně za Tampu. Z rychlého playmakera se převtělil v silové křídlo skvěle hrající v před brankovém prostoru.

České křídlo má pravidelně každý rok přes 30 bodů. Původně hrál druhou nebo třetí formaci, ale v loňské vyřazovací části byl z důvodu absence kapitána Stamkose posunut do první lajny. Spolupráce s Pointem a Kučerovem se týmu vyplácela. Z Ondry se stal v první lajně jeden z tahounů týmu, kterému se dařilo bodovat ve většině zápasů.

Tampa v čele s první lajnou byla odměněna za své výkony tou nejlepší možnou cenou – Stanley Cupem. Českému křídelníkovi vyprší za dva roky smlouva na 5,3 milióny ročně.

Zdroje: eliteprospects.cz

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.