Spojte se s námi


Tenis

Connors, Federer, Lendl a nově Nadal! Fenomenální Španěl dosáhl výjimečné mety

Rafael Nadal patří mezi nejlepší tenisty nejen své generace, ale vůbec celé historie tohoto sportu. Nedávno získal jubilejní a rekordní dvacátý grandslamový titul, nyní dosáhl další výjimečné mety.

Publikováno

dne

Rafael Nadal patří mezi nejlepší tenisty nejen své generace, ale vůbec celé historie tohoto sportu. Nedávno získal jubilejní a rekordní dvacátý grandslamový titul, nyní dosáhl další výjimečné mety.

Zdroj: Julian Finney/Getty Images

Rafael Nadal je sice Španěl, nicméně se zdá, že v rámci tenisové kariéry je jeho zemí zaslíbenou Francie. Právě tam totiž získal největší počet grandslamových titulů, právě tam je králem a právě tam nyní dosáhl na výjimečnou metu.

Ve 2. kole pařížského halového turnaje série Masters dokázal po třísetové bitvě porazit Feliciana Lopeze. Jednalo se o jeho jubilejní 1000. výhru v kariéře.

Stal se tak teprve čtvrtým tenistou v takzvané open éře, kterému se to povedlo. Před ním to zvládli Jimmy Connors (1 274 výher), Roger Federer (1 242 výher) a Ivan Lendl (1 068 výher).

Současná světová jednička Novak Djokovič má na kontě 932 výher, na dosažení této mety si tedy bude muset ještě počkat.

Pro 34letého Nadala je to však velká pocta. V 19 letech mu totiž hrozilo, že už nebude moci hrát. O to více si současného úspěchu váží, třebaže to znamená jednu nepříjemnost. „Jsem na to samozřejmě hrdý, ale znamená to, že už musím být hodně starý,“ vtipkoval po výjimečném jubileu.

„Ve své kariéře jsem čelil mnoha výzvám či zraněním. Stále mám ale vášeň pokračovat a stále mám odhodlání i pokoru přijímat výzvy a věci, které nejdou vždy tak, jak si přejete. Je velký úspěch, že ve 34 letech stále hraji a dokážu být konkurenceschopný. Je to pro mě důležité a jsem pyšný a šťastný na vše, co jsem zvládl nejen já, ale celý můj tým,“ zakončil sympaticky Nadal.

Zdroj: as.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.