Spojte se s námi


Fotbal

Nejlepší posila léta? Portugalec v novém dresu září a zachraňuje svůj tým, naposledy sestřelil Součka s Coufalem

Liverpool v přestupovém období dlouho mlčel, i přes nedávné úspěchy nechtěl lacino rozhazovat svoje peníze. Jürgen Klopp dokonce i zkritizoval Franka Lamparda za přestupovou politiku Chelsea, která naopak utrácela ohromné částky.

Publikováno

dne

Liverpool v přestupovém období dlouho mlčel, i přes nedávné úspěchy nechtěl lacino rozhazovat svoje peníze. Jürgen Klopp dokonce i zkritizoval Franka Lamparda za přestupovou politiku Chelsea, která naopak utrácela ohromné částky. Nakonec ale přece jen dvě zvučné posily na Anfield dorazily a zejména ta druhá se zatím Reds extrémně vyplácí.

Zdroj: Twitter | Liverpool FC

Obě posily Liverpoolu pochází z Pyrenejského poloostrova, 29letý Thiago ze Španělska, třiadvacetiletý Jota se narodil v sousedním Portugalsku. Fanoušci Reds si nejvíce slibovali od středopolaře z Bayernu, který v posledním roce chytil neuvěřitelnou formu a dovedl svůj celek k vytouženému vítězství v Lize mistrů.

Mladý Jota, který přišel za 40 milionů euro, měl krýt záda největším útočným hvězdám Salahovi, Manému a Firminovi. Celá sezóna se ale vyvíjí jinak, než si fanoušci představovali a stejně tak i pozice obou nových posil v kádru.

Thiago naskočil poprvé do druhého poločasu s Chelsea a fanoušci Reds si ho okamžitě zamilovali. Poté se však nakazil koronavirem a kvůli karanténě zmeškal čtyři duely svého celku. Po vyléčení naskočil do derby s Evertonem, které odnesl nevybíravým zákrokem Richarlisona a nyní kvůli bolavému kolenu pauzíruje už čtvrtý zápas.

Celkově si tak připsal v dresu Liverpoolu pouhých 135 minut a fanoušci si na jeho kouzla musí počkat.

Ovšem Diogo Jota, to je jiná pohádka. Svůj ligový debut pod trenérem Kloppem si připsal v duelu s Arsenalem, kdy naskočil v 80. minutě a za pouhých 8 minut na hřišti upravil střelou k tyči na konečných 3:1.

Při reprezentační pauze chytil velkou formu, které se doteď drží. V Lize národů sestřelil Švédsko dvěma góly a jednou asistencí. Do následného duelu s Evertonem zasáhl pouze na 13 minut, na půdě Ajaxu naskočil na půlhodinku.

Další kolo se Sheffieldem ale německý lodivod upravil sestavu tak, aby do ní vpasoval Jotu společně se Salahem, Maném i Firminem.

A 23letý Portugalec se mu také odvděčil, v 64. minutě vstřelil rozhodující gól Liverpoolu na konečných 2:1. V následujícím utkání v Lize mistrů proti Midtjyllandu naskočil znovu v základní sestavě a v 55. minutě opět vstřelil vítěznou branku, na konečných 2:0 zvyšoval až v nastavení Salah.

Proti West Hamu naskočil Jota na posledních 20 minut a znovu splnil rozkazy německého kouče. Dlouho vyrovnaný zápas odšpuntoval gólem po sedmi minutách na hřišti, pro faul Maného mu však branka nebyla uznána.

Dlouho se však zlobit nemusel, v 85. minutě využil perfektní kolmici Shaqiriho a zařídil Reds veledůležité vítězství, které je dočasně posunulo na první místo tabulky.

Jota se tak zatím perfektně vyplácí a ukazuje, že s pozicí náhradníka se nehodlá jen tak smířit. Tři góly v posledních třech zápasech jsou toho jasným důkazem a hlasitě tak klepe na dvířka základní sestavy. Třeba na úkor Firmina, který dal v Premier League v roce 2020 pouhé 4 branky.

Zdroj: Livesport, Twitter | Liverpool FC

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.