Spojte se s námi


Tenis

Restart vyšel na jedničku! Kristýna Plíšková si v Palermu poradila s nasazenou trojkou

Publikováno

dne

Kristýna Plíšková se dočkala úspěšného návratu na tenisové kurty! Po pětiměsíčním přerušení sezony se 69. hráčka v žebříčku WTA předvedla ve velice dobrém světle a porazila turnajovou trojku Marii Sakkariovou.

Zdroj: wtatennis.com

Zápas, jenž začal po půlnoci, zvládla Kristýna Plíšková na jedničku. Ve dvou setech turnajovou trojku a světovou dvacítku porazila dvakrát 6:4 a posedmé v kariéře si tak připsala skalp hráčky z první dvacítky žebříčku WTA.

V prvním setu dokázala soupeřce hned v úvodu sebrat podání a bez váhání jej získala. Soupeřce nepovolila jediný brejkbol. Navíc byla suverénní po prvních podání, když tak získala 15 ze 17 možných bodů.

Druhý set pak probíhal poněkud odlišně, přesto Plíšková získala 76 % bodů po prvním podání. Oproti prvnímu setu však čelila hned třem brejkbolům, všechny však nakonec dokázala odvrátit. Naopak jediný, který měla ona sama hned v první hře druhého setu, dokázala sama využít.

Ve druhém kole se Kristýna potká se Sarou Erraniovou, která je v žebříčku WTA na 167. pozici. Česká tenistka tak bude do zápasu vstupovat v roli jasné favoritky a bude se snažit, aby nedošlo k překvapení.

Během úterního dne se v Palermu na kurtu představí další česká tenistka. V 16:00 nastoupí Markéta Vondroušová proti Slovince Kaje Juvanové. Snad naváže na Kristýnu Plíškovou a dojde si pro vítězství.

Zdroj: Livesport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.