Spojte se s námi


Evropská liga

Plzeň postupuje do playoff Evropské ligy!

Publikováno

dne

Hodně zajímavou podívanou nabídl zápas pátého kola skupinové fáze Evropské ligy mezi Plzní a rumunským FCSB. Díky uvolněné hře hostů se hrál zvlášť útočný fotbal a bylo tak k vidění mnoho brankových příležitostí na obou stranách. Český tým však utkání zvládl lépe, takže Plzeň postupuje díky této výhře do jarní části Evropské ligy!

Festival neproměněných šancí

Hned v 10. minutě měla Viktorka dvě velké šance. Nejprve Petržela pálil z úhlu pouze do boční sítě a pak svou příležitost zahodil také Daniel Kolář, který z bezprostřední blízkosti nedokázal propálit Vlada. Ve 20. minutě se ke slovu dostali také hosté, ale Alibec ze svého úniku nevytěžil maximum, jelikož z dobré pozice trefil jen připraveného Hrušku.

Další čtvrthodina byla plná plzeňských šancí. V první se ocitl po dobrém uvolnění Řezníček, ale jeho střelu na přední tyč dokázal Vlad vyrazit. O dvě minuty později se Kolář nedokázal ideálně zorientovat v hostujícím vápně, a tak míč nakonec nedostal do branky. O malou chvíli později se na Řezníkův centr marně natahoval Řezníček, a tak míč pouze proletěl vápnem.

Ve 29. minutě po přihrávce Petržely zakončoval do prázdné brány Řezníček, ale hostující obrana dokázala na poslední chvíli vykopnout míč z brankové čáry. Poté měl ještě plzeňský útočník na kopačce další gólovku, ale ani tu v branku nepřetavil. A tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Plzeň postupuje díky brankám Petržely a Kopice

Plzeň i v úvodu druhého poločasu byla aktivní a to také proměnila v úvodní trefu. O tu se postaral Milan Petržela, který si ve vápně zpracoval nádherný pas Hrošovského a uklidil míč na přední tyč – 1:0.

V 53. minutě hosté zahrávali přímý kop. Exekuce se ujal Balasa, jehož střelu Hruška dokázal vyrazit alespoň na roh. Na druhé straně se v další akci řítil sám na branku Kopic, ale míč proletěl těsně kolem pravé tyče. I nadále se hrál otevřený fotbal. Po jedné z mnoha akcí pálil z dálky Balasa, ale Hruška se na míč dokázal natáhnout a střelu zneškodnit.

V 76. minutě Viktoria přidala druhou branku a tolik potřebné uklidnění. Nejprve byl v obrovské šanci Kopic, ale toho ještě dokázal Vlad vychytat. Ovšem míč se odrazil k Hořavovi, který jej z první napálil, ale tuto střelu ještě hlavou tečoval Kopic a míč tak zapadl přesně k tyči – 2:0.

Tato branka zápas uklidnila. Do konce jsme už neměli možnost vidět žádnou větší příležitost, a tak se český tým mohl radovat z výhry 2:0 a to v konečném součtu znamená, že Plzeň postupuje do dalších fází Evropské ligy!

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.