Spojte se s námi


Fotbal

Wesley Sneijder: Angažmá v Realu mě stálo dvě manželství a kariéru, vodka byla mým nejlepším kamarádem

Publikováno

dne

Psal se rok 2007, když tehdy Wesley Sneijder přestoupil z Ajaxu do Realu Madrid. Tehdy byl považován za jednoho z nejtalentovanějších mladých hráčů pohybujících se po světových trávnících, svůj potenciál však nikdy zcela nenaplnil. I kvůli zmíněnému angažmá v Realu, což popisuje sám Sneijder.

zdroj: inter.it

Nyní šestatřicetiletý rodák z nizozemského Utrechtu má za sebou bohatou kariéru, o tom žádná. Ajax, Real Madrid, Inter Milán, Galatasaray, Nice, Al Gharafa. Výčet klubů, jak jej uvádí server Transfermarkt, působí impozantně. Který z českých fotbalistů na takovou kariéru dosáhl?

V době své největší slávy, v pětadvaceti letech, měl Sneijder tržní hodnotu 45 milionů euro! To zrovna působil v milánském Interu, kde si v 76 zápasech připsal 13 gólů a 20 asistencí. Celkem pak ve své kariéře Sneijder nastřílel ve všech soutěžích neuvěřitelných 152 branek a 143x na gól nahrál spoluhráči.

Sám Sneijder však má pocit, že mohl mít ještě zářivější kariéru a že právě angažmá v Realu jej zabrzdilo v rozletu. Ne tedy přímo fakt, že přestoupil do Los Blancos, ale životní styl, který v něm praktikoval.

Ve své nedávno vydané biografii, kterou cituje DailyMail.com, se tomuto faktu hodně věnuje.

„Stěhování do Realu Madrid pro mě osobně znamenalo také stěhování se do nočního života španělského hlavního města,“ uvádí Sneijder.

„Byl jsem mladý, to prostředí mě naprosto pohltilo. Užíval jsem si život, miloval jsem slávu a pozornost veřejnosti. Toto moje jednání přineslo mnoho špatného v mém životě, jak jsem později zjistil.“

Sneijder se na nic nevymlouvá, nezatajuje, že propadl špatné morálce: „Nebral jsem drogy, ale pil jsem strašné množství alkoholu a žil ve stylu rock’n’roll. Klub všechny mé průšvihy pokryl a zatajil. I když se to týkalo sitauce, kdy jsem byl pod obraz zpitý, válel jsem se po ulici a platil všem pití ve všech klubech, do kterých jsem vkročil.“

„Byl jsem slabý, nebojoval jsem proti tomu. Vždycky se někdo z týmu našel, kdo šel na tah se mnou, většinou to byl Guti. Neuvědomoval jsem si, že mým nejlepším kamarádem je láhev vodky,“ hodnotí zpětně Sneijder.

Životní styl alkoholika si vyžádal i osobní oběti. První i druhé manželství hráče ztroskotalo právě kvůli němu.

„Ostatní hráči mě upozorňovali, že takto nemůžu žít, že si zničím kariéru. Neposlouchal jsem ani krajany van Nistelrooye s Robbenem.“

Kdyby mohl vrátit čas, nejspíše by se choval jinak. Anebo taky ne. Hráčů, kteří si špatnou disciplínou ještě mnohem více a rychleji zkazili kariéru, je zrovna v českém rybníčku mnoho.

Zdroj: DailyMail.com, Transfermarkt.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.