Spojte se s námi


Fotbal

Přehlížený talent: Další výcházející hvězda Salzburgu? Daka je ve 21 letech 2. nejlepší střelec ligy

Publikováno

dne

Jedním z největších fotbalových talentů světa je nyní bývalý hráč Salzburgu Erling Haaland. On však není jediný nadměrně talentovaný útočník pocházející z Red Bullu. dalším takovýmto fotbalistou je i zambijský útočník Patson Daka.

Zdroj: sportcentar.info

Red Bull Salzburg má jeden z nejmladších útoků světa. Nejstarší z pěti útočníků je 24letý Hee-Chan Hwang. Není tak divu, že je v tomto týmu spousta talentů. Tím nejvýraznějším je hrotový útočník zambijské reprezentace Patson Daka.

Ten se k týmu připojil před třemi lety přímo ze Zambie, když opustil Kafue Celtic FC. Hned první rok se příliš neuchytil, když v lize odehrál 8 utkání, ale ani jednou se gólově neprosadil.

V následující sezóně (18/19) již dostal více prostoru, ale stále to nebylo ono, když odehrál v rakouské Bundeslize 15 utkání, během kterých vstřelil 3 branky a na 1 asistoval. Zlom však nastal na začátku sezóny letošní.

Hned v úvodních 10 zápasech ligy se 9 krát prosadil a připsal si i jednu asistenci. Celkově letos v lize odehrál 24 utkání a vstřelil 22 branek. Tím se v zatím stále rozběhlé soutěži zařadil na 2. místo mezi nejlepšími střelci ligy.

Jednu branku si připsal i v Lize mistrů a nezahálel ani v poháru, kde se stihl v šesti duelech podílet na pěti brankách. 21letý mladík navíc aktuálně srší neskutečnou formou, když v posledních třech utkáních vstřelil 5 branek. V minulém utkání proti TSV Hartberg připsal již 3. hattrick sezóny.

Použité zdroje: transfermarkt.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.