Spojte se s námi


Hokej

Georgiev, Shesterkin nebo Lundqvist? Hlavního kouče Quinna a jeho realizační tým čeká před play off těžké rozhodování

Publikováno

dne

Trenérský tým newyorských Rangers má rozhodně o čem přemýšlet. V předkole play off narazí Jezdci na Carolinu Hurricanes a pro Rangers nastává otázka: Kdo bude v brance?

zdroj: seltytending.com

Hlavní kouč Rangers David Quinn, bude před startem letošního formátu play off řešit, který z gólmanů nakonec bude hájit svatyni jeho týmu. Nutno podotknout, že jsou to však příjemné starosti. Trenér Quinn má totiž hned 3 možnosti v podobě Alaxandara Georgieva, Igora Shesterkina a Henrika Lunqvista.

Od začátku nového kalendářního roku až do vynucené  pauzy, kterou 12. března naordinovalo vlivem Koronaviru vedení NHL, opanovala většinu duelů newyorských Rangers dvojice Georgiev-Shesterkin. První jmenovaný se představil ve 14 utkáních, zatímco jeho kolega měl o dvě příležitosti méně.

O osudu legendárního Henrika Lundqvista se toho letos napsalo spoustu a je dost možné, že letošní ročník je pro něj v dresu týmu z New Yorku tím úplně posledním. Dlouholetá opora Rangers se od Nového roku dostala do branky jen v 5 případech. Je na místě připomenout, že se tak stalo hlavně vlivem Shesterkinovy nepřítomnosti v důsledku zranění, které se mu přihodilo při dopravní nehodě společně se spoluhráčem Pavlem Buchnevichem.

Trenéry Rangers tak nečeká vůbec lehké rozhodování. Shesterkin zaznamenal za 12 utkání hned 93,5% úspěšnost zásahů a mnohými je označován za nástupce „Krále Henrika“. A právě jeho týmový kolega Lunqvist dokázal ve svých letošních celkově 30 utkáních vyšponovat procentuální úspěšnost svých zásahů na téměř 92 % (91,9 %). A zahanbit se rozhodně nenechá ani Georgiev, jenž ze všech tří odchytal nejvíce utkání (34) s úspěšností zásahů 91%

„Máme tady tři kluky a já jsem velmi rád za to, jakou hloubkou na této pozici disponujeme,“ odvětil na téma brankařů prezident Rangers, John Davidson a pokračoval: „Už jen čekám na to, až se opět vhodí puk na led v rámci tréninkového kempu.“

Znovu obnovený ročník v podobě okamžitého startu play off s sebou bezesporu přinese řadu počínajících malých příběhů z nichž řada z nich se v průběhu vyřazovacích bojů přemění na příběhy, na které se bude léta vzpomínat. Jedním z těchto příběhů se může odehrávat také v brankovišti klubu z Manhattanu.

Který z brankářů však dostane minimálně v úvodu malou výhodu v podobě startu v prvním utkání proti Hurricanes? To je otázka, na kterou není snadné odpovědět. Jak bylo již dříve avizováno, předkolo play off se bude hrát na 3 vítězná utkání, což znamená, že se série může protáhnout nanejvýš na 5 utkání. Může. Ale nemusí. Ať tak či onak, obecně lze konstatovat, že v rámci vyřazovacích bojů je série na 5 utkání vnímána jako krátká.

To znamená, že na případné chyby nebude příliš prostoru. Snadno se může totiž stát, že než se některý z týmu naděje, bude to 2-0 na zápasy, což se pak velmi těžce otáčí. Právě tyto skutečnosti by mohly hrát prim pro nejzkušenějšího Lundqvista. Ten má ostatně z play off neporovnatelně větší zkušenosti než zmínění dva mladíci.

Další výhodou, která by mohla hrát ve prospěch držitele Vezina Trophy za rok 2012, je fakt, že v letošní sezóně to byl právě zkušený Švéd, který proti Carolině odchytal 3 ze 4 utkání. Ve všech dovedl tým k vítězství a ve 2 z nich byl pak vyhlášen 1. hvězdou utkání! Poslední zápas proti Ahovi a spol. odchytal Igor Shesterkin a Rangers, stejně jako v předchozích třech případech, znovu vyhráli!

„Vím, že tady budeme mít tři kluky a myslím, že všichni tři jsou nadšení,“ prohlásil Davidson. „Vím, že Hank chodil bruslit. Bude to na konečném rozhodnutí trenéra. To je to, o co tady jde. Rozhodují se trenéři. Myslím, že to budou bedlivě sledovat a na základě toho, jak se bude kemp vyvíjet, učiní rozhodnutí. Bude to bitva,“ očekává prezident klubu.

Vyhraje dravé mládí nebo Rangers vsadí na svoji dlouholetou modlu?

Použité zdroje: nbcsports.com

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.