Spojte se s námi


Fotbal

O Jamese Rodrígueze není v Evropě zájem, vydá se cestou Bořka Dočkala?

Publikováno

dne

Jak rychle James Rodríguez vyletěl na fotbalový vrchol, tak rychle z něj spadl. Nejlepší střelec světového šampionátu roku 2014 se v létě vrátil zpět do Realu Madrid. Jenže v této sezoně odehrál jen 13 zápasů. Vedení klubu se ho snaží všemožně zpeněžit. Nyní jim svitla naděje. Na jeho dostupnost se ptal David Beckham, který si přeje Kolumbijce vidět v Interu Miami.

Podle webu Goal.com kontaktoval Beckham prezidenta Realu Madrid s tím, že by měl zájem o získání Rodrígueze. Vzhledem k tomu, že má Florentino Perez s bývalým hráčem Realu Madrid velmi dobrý vztah, očekává se, že najdou společnou řeč.

Promluvit do toho samozřejmě může i samotný hráč. Přeci jenom je stále ještě v nejlepším fotbalovém věku. V létě 12. července oslaví totiž své 29. narozeniny. Jenomže jeho pověst není po předchozích nezdarech příliš valná. A jelikož ho Bílý balet kupoval v roce 2014 za 75 milionů eur, tak by rád viděl alespoň část své investice zpět.

V Madridu končí Jamesovi smlouva příští rok a Zinedine Zidane s ním nepočítá. Je tak velmi pravděpodobné, že odejde již toto léto. Inter Miami je nově vzniklý celek. Právě angažování kolumbijského záložníka by klub mohlo pozvednout na zcela novou úroveň, a to jak po sportovní stránce, tak po té finanční.

Zdá se, že na této transakci by vydělali všichni zúčastnění včetně Jamese. Jen málokterý evropský celek by do něj totiž investoval. Ve hře by mohl ale být například Newcastle. Ten má koupit bohatý saúdskoarabský princ a právě nechtěný Kolumbijec by mohl být ideálním řešením pro rozjezd bývalého špičkového klubu z Anglie.

Když se totiž podíváme na jeho celkové statistiky, tak zjistíme, že během 387 utkání nastřílel 104 gólů a u dalších 125 asistoval. Pokud by v sobě našel motivaci pro restart své kariéry a vyhýbala by se mu zranění, dá se věřit tomu, že by se stal opět velmi kvalitním záložníkem.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.