Spojte se s námi


Ostatní

Nákaza koronavirem spustila u Čechů až nečekanou vlnu solidarity. Po šití roušek se nyní vrhli na pomoc živnostníkům

Publikováno

dne

Češi v těžkých chvílích drží při sobě a nyní se to naplno prokazuje. Zatímco minulý týden lidé ve svých domovech začali šít roušky, kterých byl velký nedostatek, a nezištně je rozdávali, nyní rozjeli pomoc živnostníkům, kteří kvůli vládním opatřením musejí nechávat zavřeno a dostávají se do složité finanční situace.

Živnostníci momentálně zažívají krušné časy, jelikož musí kvůli koronavirovým opatřením mít zavřeno, čímž se dostávají do složité finanční situace. Nějaká náhrada ze strany státu je stále v nedohlednu, a tak mnoho z nich začíná bojovat o přežití.

Do situace se vložili lidé po celé republice, kteří svým místním živnostníkům pomáhají přečkat tyto těžké časy. Nakupují u nich poukázky na jejich služby, u hospod a cukráren se ptají na možnost osobního rozvozu.

A jak to všechno začalo? Tweetem režiséra Jana Hřebejka, jenž vyzval národ právě k této pomoci. „Co mohou nyní lidé s bezpečným příjmem dělat? Pokud si můžete koupit poukázky, zeptejte se svého mechanika, kadeřníka, kosmetičky, pedikérky… Funguje to jako bezúročná půjčka. Ve své oblíbené hospodě se zeptejte, zda dodávají jídlo do vašeho domova. Pomozme!“ napsal na Twitteru známý český režisér.

A opravdu to zafungovalo. Po Česku se zvedla další vlna solidarity, která by měla alespoň částečně ulevit živnostníkům. Ti si této pomoci lidí nesmírně cení, nicméně stále doufají ve větší pomoc ze strany státu.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.