Spojte se s námi


Fotbal

Zastavil jsem úpadek Arsenalu, řekl Emery. Jak na kritiku zareagoval Wenger?

Publikováno

dne

Na začátku února poskytl bývalý trenér Arsenalu Unai Emery rozhovor pro France Football, ve kterém se rozpovídal o „zastavení úpadku klubu“. Nepřímo tak z této situace obvinil Arsena Wengera, jenž si nenechal nařčení líbit.

„Arsenal byl dva roky v úpadku, předtím než jsem přišel,“ sdělil bývalý trenér Sevilly či Paris Saint-Germain. „Tento pád jsme zastavili a začali s přestavbou klubu s účastí ve finále Evropské ligy a 5. místem v lize, pouze bod za čtvrtým Tottenhamem, a to navzdory tomu, že jsme z posledních pěti zápasů získali jen jeden bod,“ pokračuje ve své obhajobě osmačtyřicetiletý Španěl.

„Kvalifikaci do Ligy mistrů jsme měli ve svých rukou, ale ke konci se to pokazilo. Ale byla to dobrá sezona a měli jsme se touhu se zlepšovat.“ Ročník 2019/2020 ale nevyšel Emerymu a celému klubu podle představ a v listopadu loňského roku byl španělský stratég odvolán.

Na obranu své osoby i severolondýnského celku se postavil Arsene Wenger, jenž na lavičce Gunners strávil 22 let. „V roce 2017 jsme získali 75 bodů a vyhráli FA Cup, takže nemůžete říci, že byl klub v úpadku. Rok předtím jsme skončili v lize druzí,“ sdělil rodák ze Štrasburku pro Sky Sports News.

„Arsenal je z finančního hlediska velmi silný. Má dobré hráče a když jste manažer, musíte si tvrdě stát za tím, co děláte a také za svými výsledky,“ uzavřel současný šéf globálního rozvoje fotbalu ve FIFA.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.