Spojte se s námi


Fortuna liga

Krmenčík je minulost. Nastal čas Beauguela?

Publikováno

dne

V minulém týdnu se Michael Krmenčík dočkal vytouženého zahraničního angažmá, když belgické Bruggy zaplatili za důrazného útočníka Plzni zhruba 169 milionů korun. Trenér Gula nahradí reprezentačního útočníka nejspíše z vlastních zdrojů. Ve hře o post útočníka jsou Chorý, Mihálik nebo Beauguel. Právě francouzský útočník je největším favoritem na post Krmenčíka.

fcviktoria.cz

Mezitím co Michael Krmenčík si odbyl ve víkendovém zápase premiéru v belgické lize a pomohl k výhře 1:0 nad Antverpami, tak slovenský stratég Gula vymýšlí, kdo ho nahradí v plzeňském útoku.

Talentovaný Mihálik se po vážném zranění kolene, které prodělal v Holandsku, nemůže vrátit do své herní pohody. Ve svém angažmá ve Štruncových sadech, kde hostuje z AZ Alkmaar, se mu na podzim zatím tolik nedařilo a ke konci podzimu nastupoval spíše za B tým v ČFL.

Dalším adeptem je Tomáš Chorý, který zažil nejzářivější moment v loňské sezóně Ligy Mistrů, když se mu v domácím zápase proti AS Řím podařilo vstřelit rozhodující branku a zajistit Viktorii Plzeň evropské poháry i v jarní části.

Jinak tento urostlý útočník z Olomouce nepřesvědčil. Kombinační hra Chorému nesedí a spíše je platný jako střídající hráč, když je Plzeň ve velkém tlaku a do pokutového území léta centr za centrem.

Jean-David Beauguel působí v české nejvyšší soutěže od roku 2014, kdy ho přivedla Dukla Praha. V úvodní sezóně zaujal když vstřelil 8 branek.

Ovšem v té následující se odmlčel i kvůli zranění, ale i kvůli stesku po své domovině. Údajný problém měl být i v jazykové bariéře.

Uvadající kariéru Beauguela se rozhodl nakopnout Zdeněk Grygera, který vytáhlého Francouze přivedl do Zlína.

Ve Zlině zapadl i díky dvojici afrických hráčů Traoré a Diop. Začal opět sázet branky, až si vysloužil pozornost české elity.

Získala ho v zimě loňského roku Viktoria Plzeň, která sháněla náhradu za zraněného Krmenčíka. Beauguel se odvděčil za důvěru trenéru Vrbovi a vstřelil 6 branek ve 13 zápasech v jarní části.

Bohužel v letošní sezóně strávil většinu času na marodce. Do zimní přípravy již pod novým trenérem Gulou vletěl Beauguel v plné síle.

Beauguel je silový typ útočníka a hráč do vápna, ale je to taky hráč, který se umí zapojit do kombinace. Pokud mu vydrží zdraví je to největší adept na Krmenčíkův post.

Francouzského střelce si chválí i trenér Gula., , Potřebuji, aby pracoval pro mužstvo v těch správných prostorech. Když v nich je, je velmi silný, je to velmi silný útočník v pokutovém území. Každý útočník je odvislý od hry mužstva, takže mám výhrady ke každému hráči, který nepracuje. Proti Bogymu nemám absolutně nic, protože je cítit v mezihře i pokutovém území. Tím, že odešel Michael, tak se mu otevřeli nějaké dveře, takže chtěl pomáhat v defenzivě a prostorech, kde nebyl tak platný pro mužstvo. Ale je to inteligentní kluk, stačilo se o tom trošku pobavit a věřím, že bude pro nás velmi platným hráčem, “ vyjádřil se na adresu svého svěřence Beauguel.

Trenér Gula ovšem nevyvrátil ani možný příchod nového útočníka. Po odchodu Krmenčíka se spekulovalo o zájmu o Daria Vizingera, který působí ve slovinském klubu NK Celje.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.