Spojte se s námi


Fortuna liga

Nejlépe placení hráči Fortuna ligy? Souček s Kayou. Kolik ale berou nově příchozí posily?

Publikováno

dne

Česká Fortuna liga vykazuje, alespoň co se týče platů, výrazně rozevřené nůžky. Hráči v TOP klubech si přijdou na peníze, na které nemohou fotbalisté z týmů ze spoda tabulky ani myslet. Jaké jsou platy nejlépe placených fotbalistů a kolik dostávají nově příchozí posily?

Zdroj: slavia.cz

Platy jsou nejoblíbenějším tématem fanoušků, když jejich hráč nehraje dle představ. A právě to ve svém článku řešil novinář webu Seznam zprávy Luděk Mádl, který přiblížil toto ožehavé téma.

Nejvyšší plat má Tomáš Souček, který měsíčně pobírá okolo 3,3 milionu. Jeho výslednou mzdu ale výrazně zvyšují bonusy, jak za bodový zisk, tak za výkony v milionářské Lize mistrů. O něco méně bere stoper pražské Sparty, Semih Kaya.

Platy těchto fotbalistů jsou srovnatelné se zahraničím. Pavel Kadeřábek bere v Hoffenheimu podobné peníze. A právě to může být problém směrem k atraktivnímu přestupu. Třeba takový Semih Kaya by musel výrazně snížit nároky při přestupu, tolik peněz do jeho mzdy by téměř nikdo nedal. Právě Kayovi končí v létě smlouva, a tak se očekává, že buď astronomickou částku v platu oželí, nebo půjde o dům dál.

Nízký měsíční příjem nemá ani Guélor Kanga, jenž pobírá plat vyšší než 2 miliony korun měsíčně. Jak ale vypadají základní mzdy jednotlivých klubů? Ve Slavii se hráč typu Ševčíka či Kúdely dočká platu okolo půl milionu, stejně tak i podobně důležitý hráč pražské Sparty.

V Plzni jsou mírně skromnější, fotbalista typu Hrušky či Kalvacha bere okolo 300 tisíc korun. Se základními platy TOP 3 se drží Ostrava s Jabloncem. Podobně důležitý hráč sestav těchto týmů měsíčně pobírá okolo 250 000 Kč.

Mnohem nižšího základního platu se dočká hráč Slovácka, který pobírá mzdu blížící se 50 000 korun. O dvacet tisíc více pobírá hráč v Teplicích, 90 000 korun obdrží hráč Zlína. Podobné částky ale bere i zbytek ligy.

Hráč, jenž svou kariéru začíná, bere v klubech výrazně rozdílné částky. Nejvíce by se takový fotbalista dočkal ve Slavii, kde by měsíčně obdržel částku okolo 250 000 korun. O něco hůře by na tom byl ve Spartě, jeho výdělek by byl 150 000 Kč. V Plzni by bral o 30 000 méně než ve Spartě.

Mnohem horší peníze berou hráči klubů, které Seznamu na otázku veřejně odpověděli. Začínající hráč Slovácka pobírá plat 25 000, Ve Zlíně 15 000 a v Teplicích pouhých 10 000 korun. Nůžky jsou tak rozevřené ještě více, než dříve.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.