Spojte se s námi


La Liga

Nabitý program Barcelony do zimní přestávky: Souboj s Atlétikem, El Clásico či vyvrcholení skupinové fáze Ligy mistrů

Publikováno

dne

Poslední reprezentační přestávka finišuje a po ní se opět dostane na fotbal klubové úrovně. Barcelonu čeká do konce kalendářního roku 2019 celkem 8 utkání napříč osmadvaceti dny a mezi nimi takové šlágry, jako ligové s oběma madridskými celky a zbývající dva souboje v základní skupině F letošní Ligy mistrů s Borussií Dortmund a Interem Milán.

Lionel Messi, Milan Škriniar
Zdroj: fcbarcelona.com

Všechno pro Katalánce začne již tuto sobotu popoledním utkáním na půdě Leganés v rámci 14. kola LaLigy Santander. Na stadionu Butarque se v minulém ročníku zrodila překvapivá porážka 1:2, a tak mají svěřenci Ernesta Valverdeho co napravovat. Hned o 4 dny později se o slovo opět po nějaké době přihlásí UEFA Champions League.

Tentokrát přivítají barcelonisté doma Dortmund a to v 5. kola základní části. Pokud nad německým vicemistrem zvítězí, budou se radovat z postupu do osmifinále. V sobotu se na úvod posledního měsíce tohoto roku uskuteční šlágr dalšího ligového kola s Atlétikem Madrid. Peprný bude tento souboj hlavně pro Antoina Griezmanna.

Francouzský forvard přestoupil letos v létě právě ze stadionu Wanda Metropolitano, na kterém se sobotní duel uskuteční, na Camp Nou. A další měření sil s Los Colchoneros na sebe nenechá dlouho čekat – dorazí totiž už v lednu, a to v rámci semifinále Supercopy de Espaňa, kterou bude poprvé ve formátu „Final Four“ hostit Saúdská Arábie.

Následovat bude další domácí zápas a to proti nováčkovi z Mallorky. Celek z Baleárských ostrovů se do Katalánska podívá poprvé od ročníku 2012/13, kdy zde utržili vysokou porážku 0:5. Tři dny na to dojde na derniéru skupinové fáze Ligy mistrů. Soupeřem bude na stánku Giuseppeho Meazzy domácí Inter, se kterým zde Blaugranas loni remizovali 1:1.

Zdroj: fcbarcelona.com

Rozhodovat se pak může na obou stranách i o místence do jarní části turnaje. Dne 14. prosince pojedou barcelonští fotbalisté znovu ven a to pod hlavičkou 17. kola na neoblíbenou Anoetu, nyní oficiálně nesoucí název Reale Arena. Domácí Real Sociedad zahájil sezonu ve velkém stylu a aktuálně je 5. v tabulce. Vzájemné střetnutí v minulém roce skončilo výhrou hostů 2:1.

Opravdový bonbonek pak přichystá předposlední souboj v roce a to proti Realu Madrid. Ten se uskuteční zhruba 98 hodin po závěrečném hvizdu v San Sebastiánu a to kvůli přeložení z října, kdy v katalánské metropoli panovaly nepokoje proti věznění politiků. Barcelona se bude určitě snažit o pokračování v lepší vzájemné bilanci, když má o 1 vítězství více než její rival (96:95).

Tečku za rokem 2019 udělá znovu utkání na Camp Nou a to s Deportivem Alavés, které se uskuteční v sobotu 21. prosince a završí tak již zmíněnou šňůru osmi zápasů za prakticky jeden měsíc. Nový rok pak zahájí rovnou městské derby s Espanyolem, jež bude hostit RCDE Stadium v Cornelle dva dny před jedním z nejvyznamnějších svátků v Katalánsku, Tří králů, tedy 4. ledna.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.