Spojte se s námi


Evropská liga

Dva góly z přímých kopů? Pepe je teprve pátým hráčem, který to v evropských pohárech dokázal

Publikováno

dne

Favorizovaný Arsenal dlouho prohrával na domácím stadionu s Guimaraesí 1:2. V 75. minutě se ale na hrací plochu dostal Nicolas Pepe, který dvěma proměněnými přímými kopy otočil výsledek zápasu na stranu Gunners. Útočník z Pobřeží slonoviny se stal teprve pátým hráčem, který v jednom utkání v rámci evropských pohárů vstřelil dva góly ze standardních situací.

Už to vypadalo, že čtvrteční zápas na Emirates Stadium bude mít překvapivého vítěze. Guimaeres, ve skupině Evropské ligy zatím bez bodu, sahala po senzačních třech bodech ze stadionu favorita na celkové vítězství v této soutěži. Zbývalo 15 minut do konce hrací řádné hrací doby a Unai Emery využil posledního střídání.

Nevýrazného Alexandra Lacazetta nahradil Nicolas Pepe, který doposud zaznamenal pouze jednu branku v dresu Arsenalu, ještě k tomu z pokutového kopu. Technicky velice dobře vybavený čtyřiadvacetiletý křídelník měl najít recept na fungující obranu soupeře.

Nejprve reprezentant Pobřeží slonoviny udeřil v 80. minutě, kdy ze vzdálenosti dobrých 25 metrů nachytal gólmana hostí. Následně si mohla posila za 72 milionů liber připsat i asistenci, jenomže hlavičku Roba Holdinga vychytal Joao Miguel.

Již to vypadalo, že utkání ve skupině dospěje k remíze, ale v nastaveném čase si Matteo Guendouzi došel po krásném průniku pro faul. Z výhodné pozice se Pepe opět nemýlil a v 93. minutě otočil stav zápasu na 3:2. Arsenal po třech odehraných zápasech zůstává na čele skupiny F se ziskem devíti bodů.

Na góly a šance útočníka Arsenalu se můžete podívat na níže přiloženém videu:

https://www.youtube.com/watch?v=IeNXt8npwUY

Proměněnými dvěma přímými kopy v jednom utkání, se Pepe stal teprve pátým hráčem, který do v rámci evropských pohárů – Ligy mistrů a Evropské ligy – dokázal. Útočník Arsenalu se tak zařadil do vybrané společnosti.

Dvakrát z přímého kopu během jednoho zápasu se prosadil Cristiano Ronaldo. Portugalský útočník se z přímých kopů trefil do sítě Zurichu v září 2009. V únoru 2013 stejný počin zopakoval v dresu Tottenhamu Gareth Bale, tentokrát tuto parádu odnesl gólman Lyonu.

Ve stejný měsíc a rok se prosadil i Luis Suárez do sítě Zenitu Petrohrad. Dvakrát se prosadil i Brazilec Neymar, který se v říjnu 2018 podílel dvěma proměněnými standardními situacemi na demolici Crvene Zvezdy. Do této společnosti se po čtvrtečním večeru přidal i Pepe.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.