Spojte se s námi


Liga mistrů

Best Player UEFA: Kdo byl nejlepším hráčem 3. kola Ligy mistrů? Mbappé boří rekordy, přitom má kariéru před sebou

Publikováno

dne

Kdo byl nejlepším hráčem 3. kola Ligy mistrů? Otázka, která proklouzává mezi půllitry v českých hospodách, výkony největších hvězd probírají fanoušci i více zasvěcení do fotbalového dění. Portál ruik.cz, jenž zastupuje Českou republiku v anketě Best Player UEFA německého časopisu Kicker, která hledá i nejlepší hráče Ligy mistrů, si dovoluje nastínit odpověď.

Dramatické souboje, nervydrásající atmosféry, kupa gólů. To bylo 3. kolo Ligy mistrů. Ale jako tradičně opět nejvíce zaujali především hráči, kteří umějí vstřelit gól. To je právě to, co chybí Slavii, aby i bodově obstála ve skupině smrti.

Tři góly nastřílel mistr světa z loňského roku Kylian Mbappé za Paris Saint-Germain v duelu s FC Bruggy a bořil rekordy. Je nejmladším Francouzem, jemuž se v evropských pohárech podařilo zaznamenat hattrick, čímž překonal Jean-Pierre Papina, který byl v čele žebříčku od roku 1985.

Momentálně Mbappé zapisuje sedmnáct tref, mezi hráči, kteří ještě nedosáhli jednadvaceti let, jasně nejvíce. Za ním jsou krajan Karim Benzema s dvanácti a nizozemský bombarďák Patrick Kluivert s devíti přesnými zásahy. „Přitom má kariéru ještě před sebou, jsem zvědavý, kam až to dotáhne,“ zamýšlí se Pavel Chaloupka, účastník mistrovství světa 1982 ve Španělsku.

Vynikající stoper Erich Brabec uznává kvality francouzského mladíka, vystrkuje ovšem před něj anglického reprezentanta Raheema Sterlinga, jenž v dresu Manchesteru City nasázel do sítě Atalanty Bergamo rovněž tři góly.

„Viděli jsme, co umí už ve střetnutí s naší reprezentací v Praze,“ připomíná nedávnou kvalifikaci ME 2020, v níž se naštěstí Sterling netrefil. „Zklidnil se, je z něj neřízená střela, k nezastavení. V anglické Premier League neběhá mnoho hráčů jako on,“ dodává.

Chaloupka souhlasí, ale na účet Mbappého přikládá další argument. „Nejde o to, že střídal a měl tedy na tento počinek méně času, ale prosadil se na hřišti soupeře, což je přece jen těžší,“ probírá nejlepší střelec mistrovských Bohemians Praha 1905 z ročníku 1982/1983. Z pozice ofenzivního záložníka nastřílel obdivuhodných sedmnáct gólů.

Pro mladého Francouze hlasuje rovněž Jiří Hadrava, tiskový mluvčí sázkové společnosti Tipsport, ale skládá také obdiv slávistickému kolektivu. „Jistě si udělali jméno v každé z více než dvou seti zemí, kam přenos utkání s Barcelonou směřoval,“ vypichuje. „Hráli proti jednomu z nejlepších klubů světa a mohli si sáhnout i pro vítězství,“ vrací se do Edenu, který domácí hrdiny náležitě ocenil.

Tak ještě najít pořádného střelce, jakými ve 3. kole Ligy mistrů byli Mbappé nebo Sterling.

Hlas poroty:

Erich Brabec: Raheem Sterling (Manchester City)

Jiří Hadrava: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Pavel Chaloupka: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.