Spojte se s námi


Premier League

Nejlepší hráč srpna? Za nás jednoznačně finské překvapení z Norwiche

Publikováno

dne

Se začátkem školního roku rozjíždíme i novou rubriku. Díky tomu, že Ruik Football má jako jediný v České republice možnost hlasovat ve Zlatém míči francouzského časopisu France Football o nejlepšího fotbalistu světa, budeme pravidelně hledat hvězdu každého měsíce. Jde o subjektivní pohled, váš napište do komentářů. Hráčem srpna jsme zvolili Teemu Pukkiho z Norwiche.

V první řadě chceme říct, že ačkoliv se v srpnu rozjelo všech pět nejlepších evropských lig, v Anglii a ve Francii se začalo dřív, než třeba v Německu, Španělsku či Itálii.

Proto jsme se rozhodli vybírat fotbalistu, který hraje v lize, jež měla za sebou více kol. Naše oko tak padlo na Premier League a Ligue 1. Obě soutěže odehrály v srpnu čtyři kola. A nás nejvíce zaujal Teemu Pukki z Norwiche.

Anglický celek je nováčkem tohoto ročníku Premier League. Během čtyř kol si sice připsal jen jedno vítězství a hned tři porážky, ale devětadvacetiletý Pukki se podílel na všech šesti brankách svého mužstva. Pět jich vstřelil a na jeden přihrál.

Fin například nasázel hattrick Newcastlu (3:1), gól a asistenci nasbíral v duelu s Chelsea (2:3), branku zaznamenal i v duelu s Liverpoolem (1:4). Střelecky vyšel naprázdno jen ve venkovním střetnutí s West Hamem (0:2).

Pukkimu jsme dali přednost před Victorem Osimhenem z Lille. Dvacetiletému Nigerijci, který do francouzského celku přišel teprve před sezonou z belgického Charleroi, se také střelecky dařilo. Za čtyři duely stihl stejný počet branek.

Na rozdíl od Pukkiho se ale trefil jen ve dvou duelech, ve kterých si pokaždé připsal dvě trefy. Na úvod sezony proti Nantes (2:1), a pak ve třetím kole se St. Etienne (3:0). Pokaždé se jednalo o domácí střetnutí, na gól z venkovních hřišť čekal marně.

A kdo byl podle vás nejlepším hráčem za srpen? Napište nám do komentářů.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.