Spojte se s námi


Premier League

Romelu Lukaku míří do Itálie, kde bude oblékat dres Interu Milán

Publikováno

dne

Šestadvacetiletý rodák z Antverp, Romelu Lukaku, přestupuje z Manchesteru United do Interu Milán, který za něj i s případnými bonusy zaplatí částku kolem 80 milionů eur.

Romelu Lukaku přišel do Manchesteru United v létě roku 2017 z konkurenčního Evertonu za částku 85 milionů eur.

Během tohoto období se mu s Manchesterem United nepodařilo získat žádnou trofej. V sezoně 2017/18 však pomohl svými výkony ke konečnému druhému místu v Premier League. Za svým městským rivalem ale zaostali, tehdy ještě svěřenci Josého Mourinha, o devatenáct bodů.

V dresu Red Devils odehrál v anglické nejvyšší soutěži celkem 66 zápasů, ve kterých vstřelil 28 gólů.

To, že Romelu Lukaku chce změnit angažmá, bylo jasné již začátkem léta. V přípravě neodehrál jediný zápas a navíc trénoval ve své rodné zemi s Anderlechtem, za což dostal pokutu 400 tisíc eur.

Inter Milán bude muset za svou devátou letní posilu zaplatit 65 milionů eur. Případné bonusy by částku mohly zvednout o dalších deset milionů.

Do Itálie, kde ho přivítalo asi 500 příznivců milánského celku, přiletěl v noci ze středy na čtvrtek.

Antonio Conte sice preferuje hru na jednoho hrotového útočníka, ale pokud by vedle sebe postavil Maura Icarda a Romela Lukakua, mohl by mít jeden z nejlepších útoků na světě.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.