Spojte se s námi


Liga mistrů

Slovan Bratislava či AIK Stockholm. Pět největších překvapení prvního předkola Ligy mistrů

Publikováno

dne

Zápasy evropských pohárů jsou již v plném proudu a ve středu se dohrály úvodní mače prvního předkola Ligy mistrů, které nabídly několik velmi překvapivých výsledků, kdy favorité nečekaně vyhořeli. Zde se nachází pět zápasů, které skončily výsledkem, na který byste si běžně nevsadili. Pořadí je stanoveno vzestupně dle kurzu na výsledek 1-0-2.

Liga mistrů

5. místo: Suduva – CZ Bělehrad 0:0, kurz 4,60

První poločas se odehrál bez vyložených šancí, a tak nebylo překvapením, že skončil bezbrankovým výsledkem. Opticky navrch měl ale favorit z Bělehradu. Druhý poločas měl srbský celek ještě více míč u svých kopaček, ale žádnou větší šanci si proti dobře bránící Suduvě nevytvořil. Naopak dvě obrovské šance neproměnili domácí, a proto může být Crvena zvezda za remízu 0:0 ještě ráda.

4. místo: TNS – KF Feronikeli 2:2, kurz 4,74

Velšský klub The New Saints vstupoval do zápasu v roli favotita, ale v první půli si navzdory převaze v držení míče žádnou gólovou situaci nevytvořil. Hosté se snažili rychle přecházet do útoku a měli více střeleckých pokusů. Žádnou branku ale nevstřelili.

Hned na začátku druhého poločasu se ale domácí dostali do vedení, když nejlepší střelec týmu Greg Draper proměnil pokutový kop. V 77. minutě domácí zásluhou Edwardse zvýšili náskok a vše se zdálo rozhodnuté. Hosté ale po druhé inkasované brance ožili a v 89. minutě snížil Zeka.

Ve třetí nastavené minutě navíc rozhodčí nařídil druhou penaltu v zápase a zkušený Fazliu šanci nezahodil a vyrovnal na 2:2. TNS tak ztratilo dvoubrankový náskok a do odvety vstoupí v horší pozici.

3. místo: Ararat-Armenia – AIK Stockholm 2:1, kurz 5,44

Překvapivě vyrovnané utkání se zrodilo v Arménii, kde místní Ararat dokonale zaskočil Stockholm. Domácím se povedlo skvěle vstoupit do utkání, když se již ve třetí minutě prosadil z penalty talentovaný Avetisyan. Lundstrom navíc dostal za svůj penaltový zákrok žlutou kartu. O deset minut později dostal švédský obránce druhou žlutou kartu a Stockholm tak nepříznivý vývoj musel otáčet v deseti hráčích.

Ke konci poločasu se Švédům přeci jen povedlo vyrovnat. Bývalý útočník Schalke či Hoffenheimu Chinedu Obasi hlavou srovnal. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. V poslední minutě prvního dějství se podruhé prosadil Avetisyan, když tečoval střelu Kobyalka do brány. Druhý poločas nepřinesl tak útočnou hru. Domácí se velmi dobře bránili pokusům AIK, a proto budou vstupovat do odvety ve velmi nadějné pozici.

2. místo: Slovan Bratislava – Sutjeska 1:1, kurz 9,4

Černohorci přijeli na Tehelné pole jako jasní outsideři a hned v první minutě málem inkasovali. V téměř stoprocentní šancí ale selhal Rharsalla. V 17. minutě mohl svoje zaváhání napravit, když překonal brankáře a míč, jenž se snášel do branky, vykopl na čáře hostující obránce. Zbytek poločasu byl nadále v režii Slovanu, avšak k výrazným šancím se nikdo nedostal.

Až v 82. minutě se podařilo Slovanu přetavit svoji převahu v branku.
Šporar se po krásné přihrávce střelou z první nemýlil. Když už se zdálo, že utkání skončí těsným vítězstvím Slovanu, tak se prosadila Sutjeska. Kojaševič si dokázal navést míč od postranní čáry ke střele a z velké vzdálenosti se trefil nechytatelně do šibenice. Utkání tak skončilo naprosto nečekaným výsledkem 1:1, a klub z Černé Hory je tak blízko senzace.

1. místo: Sheriff Tiraspol – Saburtalo Tbilisi 0:3, kurz 12,10

Největší senzace se stala v Moldavsku. Saburtalo Tbilisi při své premiéře v evropských pohárech dokázalo porazit zkušeného protivníka z Tiraspolu. První šance se zrodila až po půl hodině hry. Rolovič se hlavou prosadil po centru Maliho. O devět minut později mohli být skóre o dvě branky, avšak hosté nastřelili pouze tyč. První poločas tak zcela zaslouženě patřil nováčkům z Gruzie.

Očekávané zlepšení domácích nepřišlo a místo toho se v 67. minutě radovali hosté znovu. Parádní ranou z dálky do šibenice se blýskl Kochraidze. To stále nebylo vše. Jen o čtyři minuty později dostali domácí další facku. Nikým nehlídaný Kakubava se vřítil do pokutového území a hlavou s přehledem využil další šanci Tbilis. Pokud se v odvetě nestane malý fotbalový zázrak, tak se do další fáze probojuje nováček v evropských soutěžích.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.