Spojte se s námi


Serie A

Simič odešel z AC Milan! Na čtyři roky se upsal Hajduku Split

Publikováno

dne

Čtyřiadvacetiletý český fotbalový obránce bosenského původu skončil po šesti letech ve slavném AC Milan. Novým domovem stopera s jedním startem za reprezentaci se stane Hajduk Split, kde podepsal smlouvu až do léta 2023.

Od roku 2012 působí Simič v zahraničí. Za 500 tisíc eur nejprve přestoupil z pražské Slavie do FC Janov. Odtud ho již po roce koupil AC Milan. Za Rossoneri ale odehrál pouhý jeden zápas, a proto 189 centimetrů vysoký stoper využíval hostování.

Nejprve ho klub poslal do druholigového italského klubu AS Varesa 1910. V sezóně 2016/2017 hostoval v nejvyšší belgické lize v Royal Excel Mouscron. Zde pravidelně nastupoval a po sezóně si poprvé okusil Serii A, během působení v Crotone.

Jediný start v dresu milánského celku si připsal v minulé sezoně v listopadu v Evropské lize proti Dudelange. Poté však na podzim hrál pouze za rezervu a na jaře vinou zranění nezasáhl ani do jednoho duelu za Frosinone.

Nyní se Simič stěhuje již nastálo do Chorvatska. Zde by měl být v barvách Hajduku základním stavebním kamenem sestavy a pomoct týmu do Evropské ligy.

Vybral jsem si Hajduk, protože se mi líbí projekt sportovního ředitele Saši Bjelanoviče, ale také protože jsem byl vždycky velkým fanouškem Hajduku. Celý můj život mě táta vychovával tak, že Hajduk byl vždy nejdůležitějším klubem v našem domě,“ sdělil po podpisu smlouvy do roku 2023 Simič.

Cítím se tu skvěle, je to můj domov a já jsem vážně šťastný, že zrealizuji jeden z mých dětských snů. Moje cíle jsou stejné jako cíle Hajduku. Pouze to nejlepší pro nás. Jsme největší klub v Chorvatsku a já doufám, že se budu prezentovat co nejlépe,“ řekl závěrem Simič pro klubový web. V Hajduku bude nosit číslo osm.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.