Spojte se s námi


Fortuna liga

Slovák s asijskými kořeny. To je první letní posila Klokanů

Publikováno

dne

Fotbalisté Bohemians 1905 ohlásili první letní akvizici. Tou se stal šestadvacetiletý slovenský brankář Patrik Le Giang, který přichází z Vlašimi. V Ďolíčku podepsal smlouvu na tři roky.

První letní posila Bohemians Praha 1905 Patrik Le Giang (vpravo) pózuje s dresem. Zdroj: bohemians.cz

Spolupráce mezi Vlašimí a „Klokany“ funguje už několik let. Z druholigového středočeského klubu přišli kupříkladu trenér Martin Hašek či Jan Vodháněl. Nyní stejným směrem přichází i Le Giang, který ale jarní část uplynulé sezony strávil na hostování v Prostějově.

„Jsem moc rád, že se to nakonec podařilo a stal jsem se Klokanem. Těším se na novou výzvu a skvělé fanoušky, které jsem měl šanci zažít při návštěvách Ďolíčku,“ okomentoval svůj příchod Le Giang, jenž už v první lize působil. V sezoně 2017/18 byl brankářem Karviné, kde hostoval právě z Vlašimi. Slezský celek ale na něj neuplatnil opci, a proto šel zpátky o patro níž.

Le Giang se narodil ve slovenském městě Lučenec slovenské matce a vietnamskému otci. I díky tomu měl v roce 2008 nabídku odejít natrvalo do Vietnamu, kde by chytal za tamní reprezentaci do 19 let, ale odmítl ji, protože chtěl zůstat v Evropě.

Na Slovensku začínal chytat za Žilinu, kde se potkal i s trenérem Pavlem Vrbou. Poté působil na hostování v Michalovcích. Do České republiky přestoupil v září 2016, když si ho vyhlédla Vlašim. Z ní pak hostoval v Karviné a Prostějově.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.