Spojte se s námi


Fortuna liga

Hanebný výkon pražské Sparty podtrhl brankář Nita. Co ale stojí za střídáním trenéra Ščasného?

Publikováno

dne

Sparta hlásí druhou jarní porážku. Tentokrát ale po velmi špatném výkonu prohrála v domácím prostředí s předposlední Karvinou, kterou vede bývalý trenér pražských „S“ František Straka. Komu se utkání nepovedlo? Jaké byly důvody střídání za nepříznivého stavu? Na to se podíváme ve Sparťanském blogu.

Zdroj: sparta.cz

Domácí porážka vždy bolí. Tentokrát to ale nebyla pouhá porážka, nýbrž demolice. Sparta celý zápas tahala za slabší konec a může být ráda, že neobdržela více branek. Přitom z kraje utkání se mohli sparťané radovat z rychlé branky, ovšem Drchal ztratil míč pod nohama.

Chvíli poté se ale radovali fanoušci hostí, přičemž se ukázalo několik individuálních chyb na straně Sparty. Radaković místo odhlavičkování míče uhnul hlavu a pustil míč na osamoceného Gubu, kterého už nestíhal Chipciu. Po nešťastně tečované střele se k hlavičce dostal Wágner, který se již nemýlil.

Velkou chybu ale předvedl brankář Nita, který vyběhl na půl plynu a následně byl v nevýhodné pozici, ze které už bylo obtížné míč chytit. Při druhé brance předvedl první chybu v rudém dresu Matěj Hanousek, který nezachytil náběh Guby, jenž po přihrávce Ba Louy zamířil přesně.

Druhý poločas začal v lepším tempu, Václav Drchal utekl obraně a obešel i brankáře hostí, nicméně z úhlu trefil pouze tyč. Od té se ale míč dostal ke Hložkovi, který ranou napálil břevno. O pár minut později místo snížení náskoku přišlo zvýšení ze strany Wágnera, který ani nemohl věřit jak jednoduchou branku vstřelil.

Lingr vyslal ránu, která Nitovi nepochopitelně vypadla z náručí přímo před nohy Tomáše Wágnera, jenž už neměl problémy zvýšit náskok. Následně přišla střídání trenéra Ščasného, který nechal posadit Martina Frýdka. Na jeho post přišel tvořivější Hašek, který dokázal hru oživit.

Co je ale s těží pochopitelné je druhé střídání. Místo Civiče naskočil do hry Ondřej Zahustel. I kdybychom nebrali v potaz jeho současnou formu, v čem může týmu pomoci za tak nepříznivého stavu další obránce? Reagoval snad trenér Ščasný na to, že sparťanská obrana byla tradičně průchozí a nechtěl riskovat více obdržených branek?

Do hlavy mu nevidím, nicméně po tomto střídání jsem ztratil veškeré naděje na to, že Sparta se zápasem něco udělá. Někdo může namítat, že na střídačce v té době byli do hry z A týmu pouze Vácha s Plechatým, nicméně přesto bych ocenil raději nasazení talentovaných záložníků Hájka s Cabadajem, když už seděli na lavičce.

Gól Haška v závěrečných minutách byl opravdu výstavní, ovšem na výsledku to bohužel nic nemění. Jediným pozitivem pro Spartu může být, že z TOP 4 nezvítězil jediný tým. Náskok na Jablonec se tak nezměnil.

Příští kolo se ale jede do Opavy, kde takový výkon může být potrestán stejným dílem. Otázkou tak je, jak trenér Ščasný hráče připraví nejen na následné ligové utkání, ale také na semifinále MOL Cupu, který je hlavním cílem letenských.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.