Spojte se s námi


Fortuna liga

Kongo, Ghana, Curacao, aneb fotbalový zeměpis v Opavě. Jsou útočná esa exotického původu opravdovými posilami?

Publikováno

dne

Zimní příprava pokročila a Opava získala další posily do útoku. Ofenzivní akvizice mohou překvapit, po rozprodání kádru však zatím nic klidný průběh jara nenaznačuje.

Zdroj: sfc.cz

Odcházející představenstvo v čele s jejím předsedou Markem Hájkem deklarovalo, že jarní část sezóny 2018/2019 je kompletně finančně zajištěna. Vyjádření se týká určitě běžného provozu, nikoli však nových posil. Nové představenstvo zatím nepřišlo s konkrétním plánem, po odchodu dvou klíčových hráčů Joela Kayamby a Nemanji Kuzmanoviče však odmítl prodloužit smlouvu další útočník David Puškáč. Velkou perspektivu do budoucna ve fotbalové Opavě tak zřejmě nevidí.

Zatím klub posílili Bronislav Stáňa z Baníku a konžský útočník Budge Manzia, který se neprosadil v Olomouci. Naposledy do slezské metropole zamířil odchovanec Eindhovenu Endy Opoku Bernadina, Nizozemec s kořeny z Ghany a karibského ostrova Curacao, který přichází jako volný hráč z Podbrezové. Také jeho příchod naznačuje, že finance na posily zvučnějšího jména prostě schází. Minimálně o posledně jmenované ostatní týmy příliš zájmu neprojevily. Nové opavské trumfy se mohou v týmu vyburcovat k lepším výkonům, podle jejich přestupní hodnoty se však zdají být průměrnými hráči.

Současná žijící legenda Pavel Zavadil říká, že se mužstvo musí stmelit a vyhrát kolektivním výkonem. Jen aby to stačilo, protože kvalita opavského klubu přes zimní přestávku skutečně utrpěla velkým oslabením kádru. Pikantní bude už první jarní kolo, kdy Opava zajíždí na hřiště rivala z Karviné. Slezské derby předposlední Karviná musí vyhrát, ani Opava by však třemi body nepohrdla. Již zde se ukáže, jaké najdou jarní posily v novém týmu uplatnění.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.