Spojte se s námi


Premier League

Preview: Everton po prohře v Merseyside derby čeká Newcastle, který se bude chtít vzpamatovat po debaklu s West Hamem

Publikováno

dne

Po zajímavém víkendu nás čeká ve středu utkání dvou týmů, které v posledním kole prohrály. Everton, který ztratil body až kvůli gólu v 96. minutě s Liverpoolem, přivítá v Goodison Parku severoanglický Newcastle. Ten se bude chtít oklepat z debaklu na domácím hřišti a rozhodně se je nač těšit!

Z těchto dvou tradičních anglických klubů je na tom tuto sezonu dle předpokladů lépe Everton. Nachází se na šestém místě a Marco Silva dokázal s týmem odvést pořádný kus práce. To samozřejmě přináší své ovoce právě v podobě šesté příčky, kde se rozhodně budou chtít Toffees udržet i po následujícím utkání.

V posledních pěti utkáních Everton prohrál 2:1 na Old Trafford, poté zvítězil doma 3:1 nad Brightonem, remizoval 0:0 na Stamford Bridge, vyhrál doma 1:0 s Cardiffem a poslední utkání v Merseyside derby skončilo prohrou 1:0 na Anfieldu. Nutno podotknout, že Liverpoolem drželi Toffees minimálně v první půli krok herně i výsledkově. Druhá půle sice už herně natolik přesvědčivá nebyla, ale klidně si mohli svěřenci Marca Silvy nést domů alespoň bod, nebýt smolného gólu, který zavinil svou chybou či nepozorností Jordan Pickford.

Výhodou pro Everton je, že bude mít pohromadě prakticky celý kádr. Chybět by měl jen dlouhodobě zraněný James McCarthy, který ještě není zcela zdráv. Ale jinak je celý tým zdravotně v pořádku a co se týká karetních trestů, tak ani zde nemají Toffees  žádný problém.

To u Newcastlu už se pomalu fanoušci radovali, že je klub na vzestupu, jenže o víkendu přišla zatraceně tvrdá facka. I ta však může v konečném pořadí na konci sezony hrát roli, protože právě tato facka může tým opět nabudit k lepším výkonům. Ale stejně tak jej může srazit na kolena, což je však u Magpies velice nepravděpodobné, protože už povstaly z horších situací.

Magpies z posledních pěti zápasů získaly bod v Southamptonu (0:0), vzápětí nato měly již zmíněnou sérii výher, kdy porazily 1:0 Watford, 2:1 Bournemouth a stejným výsledkem venku Burnley. Jenže tento rozlet zbrzdil debakl. West Ham přejel Newcastle 0:3 v St. James‘ Parku. Herně sice nebyl příliš lepší, ale oproti svěřencům Rafy Beníteze si dokázal vytvářet stoprocentní příležitosti a hlavně, dokázal je proměňovat.

Navíc se v utkání proti Hammers vykartoval Matt Ritchie, pravděpodobně nejkreativnější a jeden z nejlépe hrajících hráčů Newcastlu nejen v této sezoně. Dlouhodobě chybí obránce Florian Lejeune. Nejistý je start Paula Dummetta, který o víkendu nebyl ani na lavičce a to stejné v případě útočníka Yoshinori Muta či talentovaného obránce Jamieho Sterryho.

Víceméně jasným favoritem podle bookmakerů je Everton. Napovídá tomu i statistika posledních pěti vzájemných zápasů, která jasně hovoří ve prospěch Toffees, když Newcastle odcházel ve všech pěti utkáních jako poražený. Nicméně, Magpies rozhodně budou bojovat o tři body, jelikož se určitě nechtějí propadnout v tabulce opět na sestupové příčky. I proto se dá očekávat vyrovnané utkání, které by mohlo skončit nerozhodným výsledkem.

Tipy na sázení | Remíza – kurz: 3.95

Everton – Newcastle

Středa, 20:45, Goodison Park

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.