Spojte se s námi


Fortuna liga

Disciplinární komise po derby potrestala Baník i Opavu

Publikováno

dne

Disciplinární komise pokutovala oba slezské kluby po utkání SFC Opava – Baník Ostrava v patnáctém kole nejvyšší české fotbalové soutěže za chování fanoušků. Vedení SFC musí zaplatit 50 tisíc korun, ostravský klub ještě o třicet tisíc více.

zdroj: fcb.cz

Ostravané musí uhradit osmdesáti tisícovou pokudu za použití pyrotechniky a vhazování pyrotechniky na hrací plochu, které ve dvou případech vedlo k pozdržení navázání hry, dále pak za nevhodné pokřiky fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu. Podobného provinění se dopustili i fanoušci Opavy, která dostala pokutu ve výši padesáti tisíc korun.

„Při stanovení výše pokuty Disciplinární komise LFA přihlédla i k tomu, že ze strany fanoušků Baníku Ostrava se jedná o opakované hromadné použití pyrotechniky na venkovním utkání,“ uvedl předseda disciplinární komise Richard Bačka.

Disciplinární komise trestala rovněž 15 tisícovou pokutou Hradec Králové, 10 tisícovou pokutou rivala z Pardubic za užití pyrotechniky ve vzájemném utkání. Dvacet tisíc zaplatí i 1.FC Slovácko za porušení povinností pořádajícího klubu v utkání proti Slovanu Liberec.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.