Spojte se s námi


Fortuna liga

Plzeň díky proměněné penaltě Hrošovského porazila Opavu 1:0 a je zpátky v čele tabulky

Publikováno

dne

Hráči Viktorie Plzeň udělali svému trenérovi Pavlu Vrbovi radost, jelikož mohl oslavit za tři body svůj dvoustý start v české lize. Jeho svěřenci totiž dokázali díky proměněné penaltě kapitána Patrika Hrošovského zvítězit 1:0 a alespoň na den se vrátili do čela tabulky Fortuna ligy. Navíc se pozitivně naladili na středeční fotbalový svátek v Plzni – utkání Ligy mistrů proti ruskému CSKA Moskva.

Trenér Pavel Vrba udělal před zápase tři změny. Karetně distancovaného stopera Hubníka nahradil uzdravený Hejda, po zranění se do sestavy vrátil křídelník Kopic, jenž odsunul Zemana, a v základu se poprvé za dobu působení ve Viktorii objevila posila Ubong Ekpai. Kouč hostí Ivan Kopecký, který během reprezentační pauzy nahradil Romana Skuhravého, jenž skončil z rodinných důvodů, nemohl využít ofenzivního záložníka Kayambu, který se nedávno upsal právě Plzni a kvůli dohodě klubů zůstal jen na tribuně.

Západočeši hned od začátku tlačili na obranu Opavy, ale první šanci měli Slezané. Zavadil rozehrál volný přímý kop a přesně našel hlavu kapitána Kuzmanoviče, jehož tvrdou hlavičku ale dokázal vyrazit gólman Kozáčik. Poté se ke slovu dostali červeno-modří. Hrošovský vysunul Ekpaie, který ale z úhlu mířil sice tvrdě, avšak nepřesně.

Velkou šanci dostali domácí díky faulu na Hořava, ale Kopicův přímý kop lapil brankář Šrom. Ve 39. minutě měli viktoriáni největší šanci první půle. Míč se po rohu vrátil do vápna, kde Pernica přiťukl balon Krmenčíkovi. Nejlepší střelec ligy ale mířil těsně nad bránu. I po přestávce domácí tlačili na slezskou obranu, ta ale ne a ne povolit.

A když už se v 73. minutě konečně prosadil Krmenčík, rozhodčí odmával ofsajd. Na zápase byl přítomen videorozhodčí, jenž ale nezafungoval tak, jak by měl, a i když český reprezentant v postavení mimo hru nebyl, schválil verdikt sudích na place. Viktoriáni se ale přeci jen dočkali. V 85. minutě se do vápna vrhl Hrošovský, už už si obhazoval Zapalače, ale záložník hostů míč malinko lízl rukou a rozhodčí Berka po konzultaci s videem nařídil penaltu, kterou proměnil kapitán Hrošovský.

Plzeň si závěr utkání pohlídala a po výhře 1:0 se znovu vrátila do čela tabulky. Z vrcholu Západočechy můžou sesadit slávisti, kteří hrají dnes večer na stadionu Slovácka.

Viktoria Plzeň – SFC Opava 1:0

Gól: 87. Hrošovský

Sestavy: 

Domácí: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hejda, Limberský – Hořava (85. Chorý), Hrošovský (C) – Ekpai (71. Kovařík), Al. Čermák (60. Kolář), Kopic – Krmenčík.

Hosté: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina (77. Janetzký) – Jursa (88. Jurečka), Schaffartzik, Kuzmanović (C), Zavadil, Zapalač – Puškáč (74. Juřena), Smola.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.