Spojte se s námi


Fortuna liga

Vítězství v poháru nebo úspěchy žen. I přes ztrátu titulu může Slavii těšit řada věcí

Slavia Praha si již druhý rok za sebou nechala utéct titul, přesto nemusejí být fanoušci sešívaných smutní. I na letošní sezóně se totiž dá z jejich pohledu nalézt řada pozitivních věcí. Pojďme se na některé z nich podívat.

Publikováno

dne

Slavia Praha si již druhý rok za sebou nechala utéct titul, přesto nemusejí být fanoušci sešívaných smutní. I na letošní sezóně se totiž dá z jejich pohledu nalézt řada pozitivních věcí. Pojďme se na některé z nich podívat.

Výhra v poháru

Předně je to samozřejmě vítězství v MOL Cupu. Ten dokázala Slavia vyhrát čtyřikrát za posledních šest let. Trofej navíc byla letos pro sešívané o to sladší, že si jí odvezli přímo ze stadionu svého největšího rivala.

I vzhledem k fanouškovským kulisám obou táborů se navíc jednalo o opravdu ojedinělé finále. Publikum totiž bylo rozdělené půl na půl, takže v konečné fázi se možná daleko více doma cítili právě hosté.

Fanoušci a Tribuna sever

Prvenství ve fanouškovské sféře si neoddiskutovatelně odnesli právě sešívaní. Tribuna sever patří dlouhodobě k těm nejlepším „kotlům“ nejen u nás, ale rovněž v rámci mezinárodní scény. I letos si oddaní slávisté připravili řadu překrásných choreí, chorálů a mnoha dalších aktivit.

Nakonec i značná část samotných sparťanských fanoušků uznává, že v tomto ohledu jsou na tom edenští prostě lépe. Daleko více klape především spolupráce právě mezi Tribunou sever a zbytkem stadionu.

Slavie působila na konci sezóny silnějším dojmem

Konečné bodové skóre je stejné, titul získali letenští díky lepšímu postavení v tabulce na konci základní části. I přes až hrozivé ztráty v jarních venkovních zápasech ovšem působí Slavia daleko silnějším dojmem.

Nejvíce to bylo znát v závěrečných zápasech, kdy měla Sparta těžší los a často doslova bojovala až do konce nastaveného času. Na konci sezony už byla opravdu znát únava sparťanských hráčů, přestože jim díky zisku trofeje určitě nechyběla dobrá nálada.

Hráčské naděje do budoucna

Přestože na konci sezóny skončil jeden z nejvýznamnějších slávistických hráčů Peter Olayinka, objevilo se i několik nových a hodně zajímavých jmen. Řeč je samozřejmě zejména o velice talentovaném záložníkovi Christosovi Zafeirisovi a obránci Igohu Ogbuovi.

Oba jsou velkým příslibem do další sezóny, ale i budoucí investicí. Konečně se v sešívaném dresu rozstřílel i Václav Jurečka, který počet svých tref zaokrouhlil na dvacet za uběhlou sezonu.

Kompletní kádr je ovšem plný silných jmen, v čele například s Davidem Juráskem, který se zřejmě v následujícím období stane jedním z velkých zdrojů příjmu. Tohoto hráče si zřejmě Slavia již moc dlouho neudrží.

Úspěchy žen

A zapomenout samozřejmě nesmíme ani na úspěchy ženského týmů, který si pro sešívané fanoušky připravil hned dvojnásobnou radost. Získal totiž tzv. double za triumf v ligové soutěži i v poháru. Slávistické ženy tedy rovněž ukázali obrovskou sílu a do budoucna bude velice zajímavé sledovat jejich souboje se sparťanskými hráčkami.

Rozhodně se tedy z pohledu slávistů nemůže jednat o vyloženě neúspěšnou sezonu, přestože již podruhé odcházejí edenští bez celkového ligového prvenství.

To si po dlouhých devíti letech odnesli fotbalisté Sparty, kteří vedle základu v podobě charismatického trenéra stavějí zejména na skvělých individualitách jako je Ladislav Krejčí, Jan Kuchta, Matěj Kovář nebo Lukáš Haraslín. V příštím ročníku nás tak určitě čekají opět velice napínavé bitvy o titul.

Zdroje: Fortuna liga, SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.