Spojte se s námi


Fortuna liga

Vitrína dneška: Penaltová jízda pokračuje, Stará dáma je poškozená

Sparta dospěla za titulem penaltovou jízdou. Hradec Králové se smutně loučil s dvouletým mladoboleslavským azylem. Rumunský brankář Florin Niță byl před týdnem hrdina, teď je z něj padouch. Pavel Nedvěd byl zproštěn obžaloby, Juventus Turín však přišel o body. Manchester City válí doma i na evropské scéně.

Publikováno

dne

Sparta dospěla za titulem penaltovou jízdou. Hradec Králové se smutně loučil s dvouletým mladoboleslavským azylem. Rumunský brankář Florin Niță byl před týdnem hrdina, teď je z něj padouch. Pavel Nedvěd byl zproštěn obžaloby, Juventus Turín však přišel o body. Manchester City válí doma i na evropské scéně.

Sparta jede na penaltové vlně

Sparta bude mistr, pokud bude kopat v každém zápase penaltu – prohlásil liberecký trenér Luboš Kozel, když Letenští po jinak bezduchém výkonu skolili jeho tým v závěru základní části ligy dvěma zásahy z pokutového kopu. Ukázal se jako moudrým prorokem.

Po vítězném zásahu v 96. minutě v derby se Slavií, čímž si vlastně pojistila titul, překonala i další vršovický klub Bohemians Praha, když ji z mátožného stavu ´vysvobodil ´ svým nepochopitelným zkratem brankář hostí Valeš.

Sparta překonala osvědčeným způsobem další překážku.

Smutné hradecké loučení

Nepříjemným debaklem s Libercem 0:4 se s dvouletým mladoboleslavským azylem rozloučil Hradec Králové, od podzimní sezony má hrát na svém zrekonstruovaném stadionu.

Ve vyhnanství, kam těžko hledali cestu jeho fanoušci, si svěřenci trenéra Miroslava Koubka počínali zdatně, nedopustili, aby byla byť náznakově ohrožena jejich ligová existence. O to je čtyřbrankové loučení smutnější.

Od příštího ročníku budou ve svém pod novým koučem Jozefem Webrem.

Z hrdiny padouch

Když v utkání s Brnem chytil pardubický brankář Florin Niță nejlepšímu střelci ligy Jakubovi Řezníčkovi dva pokutové kopy, byl hrdinou, málem mu na náměstí východočeského krajského města vytesali sochu z perníku.

Uplynul týden, přišel další ligový zápas o holou existenci, a z hrdiny je rázem padouch. Rumunský legionář pustil v souboji se Zlínem nepochopitelný gól, za což mu trenér Radoslav Kováč řádně vyčinil.

Z naděje na potvrzení klidu, že se Pardubice vyhnou přímému sestupu, jsou najednou velké starosti a Niță mít sochu z perníku ani z jiného jedlého materiálu mít nebude.

Nedvěd bez trestu, Stará dáma přišla o deset bodů

Sportovní soud Italské fotbalové federace (FIGC) zprostil viny bývalého viceprezidenta klubu Pavla Nedvěda. Někdejší kapitán české reprezentace dostal v lednu společně s dalšími klubovými funkcionáři osmiměsíční zákaz působení ve fotbale, který v dubnu tribunál Italského olympijského výboru zrušil.

Klub dopadl ovšem mnohem hůře. Juventus Turín přišel pro nesrovnalosti v účetnictví o 10 bodů v tabulce italské ligy a klesl mimo pozice zajišťující účast v Lize mistrů.

Český internacionál jenom zírá, do jaké prapodivné destinace se vydal, kde jsou trestáni i mocní a úspěšní.

Manchester City slaví doma i v Evropě

Báječný týden prožil anglický Manchester City. V semifinále Ligy mistrů nejprve položil na lopatky obhájce trofeje slavný Real Madrid výpraskem 4:0, naposledy zažily ´pusinky ´ takovou potupu v roce 2009 od Liverpoolu. Pak potvrdil dominanci na domácí scéně, když do klubové síně slávy vystavil devátý titul, třetí za sebou.

Trenér Pep Guardiola chce však ještě víc – poprvé v klubové historii dobýt prestižní Ligu mistrů. Postaví se mu italský Inter Milán, jenž v městském derby odstavil AC.

Zdroj: Fortuna liga, Football Italia, UEFA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.