Spojte se s námi


Fortuna liga

Připsal si první výhru, přesto odstupuje. Roman Skuhravý už není trenérem Opavy

Publikováno

dne

Velmi překvapivá zpráva. Roman Skuhravý, který Opavu dovedl k postupu do Fortuna ligy, odstupuje po sedmi odehraných kolech z pozice trenéra. Stalo se tak zrovna čtyři dny poté, co si jeho tým připsal první výhru v sezóně. Příčinou odstoupení jsou rodinné důvody.

Zdroj: sfc.cz

Nováček z Opavy má na svém kontě po sedmi zápasech pouhé čtyři body. V sobotním zápase ale opavští předvedli bojovný výkon a porazili Jablonec 2:0, o to více je Skuhravého rezignace překvapivější. „S trenérem jsme měli jedinečnou dohodu, že spolupráci může kdykoliv ukončit z rodinných důvodů. Na začátku týdne nás požádal, zda by ji mohl využít. My jsme jeho požadavku, i když velice neradi, vyhověli,“ okomentoval celou situaci Marek Hájek, předseda představenstva SFC Opava.

Skuhravý usedl na lavičku Slezanů v roce 2016. Hned v první sezóně sahal po postupu do nejvyšší soutěže a dokonce i po účasti v evropských pohárech. Nakonec z toho ale bylo pouze třetí, čili první nepostupové místo a v poháru prohra ve finále se Zlínem. Druhá sezóna už kýžený postup přinesla, Opava celou soutěž ovládla a spolu s Příbramí postoupila do první ligy.

Vedení Opavy nezahálelo a již zveřejnilo jméno Skuhravého nástupce. Je jím Ivan Kopecký, jenž prošel první ligou jako trenér, ale i jako hráč. Realizační tým zůstane zachován, vedoucím mužstva bude nadále Jaroslav Rovňan, asistentem trenéra Josef Dvorník a trenérem brankářů zůstane Michal Kosmál. První trénink pod novým trenérem opavští absolvují ve čtvrtek.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.