Spojte se s námi


Bundesliga

Bayern vyhrál nad Stuttgartem 3:0 a dostal se na první místo v Bundeslize

Publikováno

dne

Ve druhém kole německé Bundesligy na sebe narazili Bayern Mnichov a Stuttgart. V zápase byli favoritem hosté z mnichovského celku, kteří svoji roli zvládli a po brankách Goretzky, Lewandowskiho a Müllera slaví druhé vítězství v sezóně a prozatímní první místo v lize. 

Tým okolo Niky Kovaće vstoupil do utkání bez stále zraněného Kingsley Comana a Martineze, který byl pouze na lavičce. Poslední vzájemný zápas skončil překvapivým vítězstvím Stuttgartu v Mnichově 4:1. Mimochodem kurz na výhru oursidera byl tenkrát 19 a i tentokrát byli hráči hlavního města spolkové země Bádensko-Württemberska outsidery.

Od začátku mače byl Bayern lepším celkem, avšak si žádnou šanci dlouho nevytvořil. Z první velké šance hosté uderilii. Po sérii přihrávek na jeden dotyk přihrál Müller Leonu Goretzkovi, jenž zaseknul míč na hranici vápna a pravačkou vystřelil na zadní tyč. Gólman Zieler na kulatý nesmysl nedosáhl a hose se ujali vedení 1:0.

Během prvního poločasu mohl ještě navýšit Müller, ale z hranice malého vápna pouze přestřelil domácí branku. Nic více se už v první půli nestalo a hráči tak šli do kabin za stavu 1:0. V prvním poločase drželi míč 70% a vystřelili jedenáctkrát, ale pouze dvakrát jejich pokus směřoval mezi tři tyče. Na druhé straně se se naprosto nudil Neuer, jenž nezakročil ani proti jedné střele.

Druhé půle začala mnohem atraktivněji. Už po pěti minutách viděli diváci zajímavý pokus. K míči se na přímý volný kop postavil David Alaba, jenž svoji střelou orazítkoval břevno. V 62. minutě se skóre podruhé v utkání měnilo. Lewandowski si převzal míč od střelce první branky a zpoza vápna zakončil velmi podobně jako střelec Goretzka. I tentokrát byl domácí gólman na střelu krátký a Bayern tak zvýšil vedení na 2:0.

Mnichovský tým dále kombinoval a dopředu se příliš nehrnul. I přes nijak zvlášť velkou aktivitu se bavorské mužstvo znovu prosadilo. Lewandowski krásně patičkou uvolnil Thomase Müllera, jenž si dobře posunul míč a z druhého dotyku prostřelil bezmocného Zielera.

Do konce druhého ligového zápasu sezóny se už nic nestalo a Bayern si doslova dokráčel pro tři body.

VfB Stuttgart: Zieler – Maffeo, Pavard, Aogo, Baumgartl, Insúa – Gentner (64. Didavi), Ascacibar, Castro (78. Akolo), Donis (57. Thommy) – Gómez

Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba – Goretzka, Alcântara – Robben (78. James Rodríguez), Müller (80. Tolisso), Ribéry (77. Gnabry) – Lewandowski.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.