Spojte se s námi


Ligue 1

Bordeaux s Plašilem v sestavě zaskočilo vícemistra a slaví první body

Publikováno

dne

Hráči Bordeaux po dvou prohrách překvapili vícemistra z Monaka, kterého porazili 2:1. O vítězství přitom rozhodli až v nastavení, kdy se podruhé v utkání prosadil Kamano.

Na první vážnější ohrožení branky si museli diváci počkat až do 24. minuty, kdy se ke střele dostal Lopes, včas ale stihl zareagovat brankář Costil. O pouhou minutu později se do šance probojoval na druhé straně Kalu, jenž se nenechal odstavit od balónu, střelu ale namířil pouze do tyče.

Úvodní gól padl na začátku druhého poločasu a překvapivě ho měli na svědomí domácí. Kalu se šikovně uvolnil přes Jemersona, který ho podrazil a sudí nařídil penaltu. K té se postavil Kamano a s chladnou hlavou proměnil, gólmana poslal na druhou stranu. Kamano mohl vstřelit gól i ze hry, jeho střelu však Benaglio reflexivně vykopl nohou.

Udeřilo i Monako. V 63. minutě vzal balón domácímu stoperovi teprve sedmnáctiletý Pellegri a z úhlu ještě dokázal přehodit Costila a vyrovnat tak na 1:1. Domácí mohli rychle odpovědět po rohovém kopu, kdy se balón odrazil od Tchouameniho, Benaglio na poslední chvíli vyškrábl míč z brankové čáry.

V 85. minutě využil špatné komunikace střídající Sankhare, který vystihl přihrávku stopera na brankáře, při snaze obehrát Benaglia ho švýcarský gólman podkopl a Bordeaux mělo k dispozici druhý pokutový kop v zápase. Tentokrát se k němu postavil Kalu a vedl si o poznání hůře než jeho předchůdce, střelu k levé tyči Benaglio přečetl a vyrazil.

Kalu ale nakonec nemusel smutnit, v druhé nastavené minutě totiž Poundjeho přihrávku sklepl Sankhare na Kamana, který technickou střelou na zadní tyč nedal Benagliovi sebemenší šanci a svým druhým gólem v utkání rozhodl o výhře svého týmu nad favorizovaným Monakem 2:1. Po prohře se Štrasburkem a v Toulouse si tak hráči Bordeaux připisují do tabulky první tři body, pro Monako se naopak jedná o první letošní prohru.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.