Spojte se s námi


Fotbal

Kouč Maroka: Zastavit Mbappého? Hakimi ho zná mnohem lépe než já. Žádný plán Mbappé nemáme

Co rozhodne semifinále mistrovství světa mezi Francií a Marokem? Dost možná i to, jak si povede Kylian Mbappé. Nejlepšího střelce šampionátu bude bránit jeho velký kamarád z PSG Achraf Hakimi. Jak tento střet dvou parťáků dopadne?

Publikováno

dne

Co rozhodne semifinále mistrovství světa mezi Francií a Marokem? Dost možná i to, jak si povede Kylian Mbappé. Nejlepšího střelce šampionátu bude bránit jeho velký kamarád z PSG Achraf Hakimi. Jak tento střet dvou parťáků dopadne?

Maroko prožívá historický úspěch. Na mistrovství světa v Kataru se dostalo až do semifinále, po cestě odklidilo velké favority jako Belgii, Španělsko a Portugalsko.

Jenže to sebevědomým Maročanům nestačí. V semifinále narazí na Francii a chtějí víc. A proto spřádají plány, jak na obhájce světového trůnu vyzrát.

Hlavní hrozbou je Kylian Mbappé. Rychlík z PSG má za pět zápasů na kontě 5 gólů a k tomu 2 asistence, žádný hráč nevstřelil na turnaji víc branek.

Jenže Maroko má oproti ostatním zemím trochu výhodu, jelikož bránit by ho měl Achraf Hakimi. Jeho nejlepší kamarád z PSG a zároveň prakticky stejně rychlý hráč, který navíc Mbappého moc dobře zná.

Trenér Maroka Walid Regragui se tak při přípravě na nejlepšího střelce šampionátu spoléhá na Hakimiho zkušenosti. „Jestli někdo zná Mbappého lépe než já, tak je to Hakimi. Bude to krásný duel mezi Achrafem a Mbappém. Hakimi je extrémně motivovaný svého kamaráda porazit,“ ujistil na tiskové konferenci Regragui.

„Nebudeme na něj vytvářet nic speciálního, protože Francie bohužel není jen o Mbappém. Musíme Kyliana vynulovat, ale ne jen jeho,“ dodal kouč Maroka a má naprostou pravdu.

Anglie se ve čtvrtfinále na Mbappého zaměřila, Kyle Walker mu nedal centimetr prostoru a povedlo se, Kylian žádnou branku nevstřelil ani nepřipravil. Jenže Albion tak trochu zapomněl na Griezmanna, který připravil dva góly a na Girouda, který ten vítězný vstřelil.

Maroko tak dobře ví, že ubránit Francii neznamená pouze vynulovat Mbappého. Na druhou stranu, který jiný tým by to měl zvládnout než Maroko, které na turnaji od soupeře ještě nedostalo gól? Jediný inkasovaný gól byl totiž vlastní.

Zdroj: Marca, FIFA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.