Spojte se s námi


Premier League

Startuje Premier League! Kdo vyhraje úvodní duel? Favoritem je Manchester United

Publikováno

dne

V prvním utkání nové sezóny se na stadionu Old Trafford střetne domácí Manchester United s Liškami z Leicesteru. Kdo vyhraje úvodní mač a dostane se na první místo v tabulce? Zápas začíná dnes ve 21 hodin.

United se v uplynulém ročníku nejvyšší anglické ligy umístil na konečném druhém místě za největším rivalem Manchesterem City, jenž měl na čele náskok 19 bodů. Na titul čekají hráči Manchesteru United už šest let a letos by se ho chtěli pokusit znovu vyhrát. A základ by rádi dali už v prvním zápase s Leicesterem. Manchester odehrál International Champions Cup, kde dvakrát zvítězil, z toho jednou po penaltách s AC Milánem. Jediné vyhrané utkání po 90 minutách bylo a Realem Madrid a prohrané bylo s Liverpoolem. V generálce na ligu United prohrál s Bayernem 1:0.

V týmu se letos netradičně málo změn. Do týmu přišli jen dva hráči. Největší posilou měl být Harry Maguire z Leicesteru, ale ten do Manchesteru nepřišel. Ironicky pravil kouč Lišek Claude Puel, že přijde jen dneska na dvě hodiny. A tak se tím největším přestupem stal nakonec Fred, jenž přišel z Doněcku za 59 milionů eur. Za 22 milionů pak přišel teprve 19letý obránce Diogo Dalot, který si bude muset na základní sestavu ještě chvíli počkat. Z klubu neodešla žádná větší hvězda. Snad jen Daley Blind, jenž se vrátil zpět do Ajaxu.

Do dnešního zápasu nenastoupí za Rudé Ďábly Valencia, Herrera, Matić a Rojo a stoprocentně fit není ani Lingard, Young či Lukaku.

Hosté z Leicesteru City se v minulé sezóně umístili až na devátém místě. Tým kolem Vardyho odehrál pět přípravných duelů. Notts Country porazili 4:1, s Akhisar Belediye remizovali 0:0, s Udinese prohráli 2:1, s Valencií remizovali 1:1 a v generálce porazili francouzský Lille 2:1.

V Leicesteru došlo o pauza k mnoha příchodům a také jednomu odchodu. Jediným, kdo odešel je hvězdný Riyad Mahrez, jenž odešel za 67,8 milionů eur do šampiona z Manchesteru. Naopak. Do týmu přišli záložníci James Maddison z Norwiche a Rachid Ghezzal z Monaka, brankář Danny Ward z Liverpoolu, a obránci Filip Benković ze Záhřebu a Çağlar Söyüncü z Freiburgu.

Otázkou stále je, zda do dnešního zápasu nastoupí Jamie Vardy a Harry Maguire.

Podruhé v historii startuje Premier League v pátek. Poprvé to bylo minulý rok, kdy taktéž hráli Lišky. Tenkrát se utkali s Arsenalem a prohráli 4:3. Dvě branky vsítil Jamie Vardy. Letos myslím, že i přes špatnou přípravu vstoupí do utkání lépe United a vyhrají minimálně o 2 branky. Bohužel pro ně do zápasu nenastoupí útočník Lukaku, který by týmu hodně pomohl.

Tip Ruik Football – Výhra Manchesteru United v kurzu 1,59

Manchester United FC vs. Leicester City FC

Pátek, 21:00, Old Trafford

Pravděpodobné sestavy:

United: De Gea – Shaw, Lindelof, Bailly, Darmian – Fred, A Pereira, Pogba – Sanchez, Rashford, Mata

Leicester: Schmeichel – Amartey, Maguire, Morgan, Chilwell – R. Pereira, Iborra, Ndidi, Albrighton – Maddison – Vardy

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.