Spojte se s námi


La Liga

Kovačić má namířeno do Chelsea! Modří na něj mohou uplatnit opci!

Publikováno

dne

Chorvatský záložník Mateo Kovačić působí od roku 2015 v Realu Madrid. Třikrát s ním sice triumfoval v Lize mistrů, ale kvůli jeho malému vytížení se rozhodl odejít. O jeho služby má zájem Chelsea, kde se momentálně podrobuje zdravotní prohlídce. Londýnští poté mají za roční hostování zaplatit Bílému baletu 35 miliónů liber, díky kterým mají ve smlouvě také případnou opci.

24letý fotbalista přišel před třemi roky za 31 milionů eur z Interu Milán. Za tu dobu odehrál v nejvyšší španělské lize 73 zápasů, z nichž byl pouze ve 37 případech v základní sestavě. Za Real vsítil pouze jednu branku a na 6 nahrál spoluhráčům. Herní vyspělost určitě Kovačićovi ještě chybí a také on sám ví, že by moc prostoru v momentálně nejlepším klubu světa nedostal. Proto se domluvil s vedením Realu o možném hostování.

„Vím, že být hráčem základní sestavy v Realu Madrid je složité, zvláště když jsem přišel v hodně mladém věku. Situaci chápu, ale i kvůli tomu si myslím, že nejlepší by byl můj odchod do jiného klubu, kde bych měl možnost nastupovat pravidelně,“ řekl v rozhovoru pro španělský deník Marca.

O Kovačiće se už během jara zajímal Inter Milán a situaci prý monitorovaly i Juventus a německé Schalke. V poslední době se o něj zajímá londýnská Chelsea, kde se momentálně podrobuje lékařské prohlídce, o čemž informoval Sky Sports. Hráč má s klubem z Premier League podepsat roční hostování s opcí, za které Real dostane 35 miliónů liber. Díky tomuto hostování se pravděpodobně také otvírají dveře k odchodu brankáře Thibauta Courtoise.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.