Spojte se s námi


Fortuna liga

10. kolo FL: Sparta musí proti urputnému Hradci vyhrát, moravské derby trápících či Plzeň v Ďolíčku

Po dvoutýdenní pauze se na české stadiony vrací první liga. Hlavním šlágrem kola tentokrát bude moravské derby mezi Zlínem a Slováckem, těžké zápasy však čekají i Plzeň nebo Spartu. Co o víkendu sledovat?

Publikováno

dne

Po dvoutýdenní pauze se na české stadiony vrací první liga. Hlavním šlágrem kola tentokrát bude moravské derby mezi Zlínem a Slováckem, těžké zápasy však čekají i Plzeň nebo Spartu. Co o víkendu sledovat?

Sparta vs. Hradec Králové

Těžko by tomu před sezónou někdo věřil, ale Sparta a Hradec mají po devíti kolech stejně bodů (14). Letenští jsou díky lepšímu skóre třetí, Votroci sedmí. Půjde tedy o třetí místo, na které se dostane vítěz utkání.

Sparta v posledním kole vypadala herně dobře a inkasovala z jediné šance Baníku Ostrava, Hradec naopak po odchodu Adama Vlkanovy tápe a hledá nový způsob, jak těžit body. Nezapomínejme ale na sparťanskou sérii pěti remíz, zároveň poslední vzájemný zápas skončil 1:1.

Zlín vs. Slovácko

Pro Zlín i Slovácko největší derby sezóny hned po reprezentační pauze. Ani jeden klub do něj nepůjde v ideálním rozpoložení, domácí jsou s osmi body čtrnáctí, hosté s desíti bodíky dvanáctí. Ani jeden z klubů si tak nemůže dovolit prohrát.

Favoritem je Slovácko, o tom se netřeba bavit. Hráči navíc nebudou unavení z Evropy, tudíž mohou nastoupit v nejsilnějším složení. Slovácko se navíc potřebuje naladit na domácí pohárový zápas s Nice.

Bohemians vs. Plzeň

V Ďolíčku se odehraje zápas dvou týmů, které jsou jednoduše v pohodě. Bohemians jsou se 14 body pátí, Viktoria má na čele tabulky na druhou Slavii náskok tří bodů a zápas se Zbrojovkou Brno k dobru. Obě strany jsou tak absolutně spokojené.

Plzeň, které by z opor měl chybět jen zraněný Jan Sýkora a možná Jan Kliment, bude jasným favoritem. Na druhou stranu na Bohemce se těžko vyhrává, zvláště když se klokanům daří. A nyní se daří, vždyť za devět kol hned čtyřikrát vyhrála.

Zdroj: Fortuna liga

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.