Spojte se s námi


Fortuna liga

TOP 5 nejdražších prodejů Sparty

Publikováno

dne

Žebříček nejdražších prodejů Sparty v historii podle serveru trasfermarkt.com.

5. místo – Bony Wilfried

Do Sparty přišel tento útočník z Pobřeží Slonoviny v roce 2007 a rok nastupoval pouze za rezervu. Dokázal se naučit česky a i to mu pomohlo ve Spartě prosadit se. Vypracoval se tak mezi nejlepší hráče svého týmu a v sezoně 2009/10 vyhrál s tímto týmem titul. Poté přestoupil za 4 miliony euro do Vitesse Arnhem, následoval přestup do Swansea, Machesteru City a poté hostování ve Stoke City. Kvůli mnoha zraněním letos přestoupil do Swansea, kde prozatím neodehrál ani minutu. Je mimo jiné vítězem Poháru afrických národů v roce 2015.

4. místo – Pavel Nedvěd

Ve Spartě odehrál za 4 sezony necelých 100 zápasů a v roce 1996 se stěhoval do Lazia Řím za 4,65 milionů euro. Z Lazia přestoupil do Juventusu Turín, kde strávil 8 let. Do srdcí fanoušků se zapsal i díky tomu, že když tým sestoupil kvůli korupčnímu skandálu, Pavel v Juventusu zůstal. Je dvojnásobným vítězem české a italské ligy, vícemistrem Ligy mistrů a vítězem Zlatého míče.

3. místo – Petr Čech

Do Sparty přišel z Blšan a po roce měnil opět dres. Přestoupil do Stade Rennais za 5 milionů eur. Odtud si ho koupila londýnská Chelsea ve které strávil neskutečných 11 let. Před 2 lety přestoupil do Arsenalu. Je čtyřnásobným vítězem anglické ligy, pětinásobným vítězem FA Cupu, vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy. Svého času byl jedním z nejlepších brankářů světa. V roce 2006 měl těžký úraz hlavy a od té doby nosí ochranou helmu.

2. místo – Bořek Dočkal

S fotbalem začínal u rivala ze Slavie, ale do Sparty přestoupil z Rosenborgu. Ihned se stal oporou týmu i reprezentace. Vstřelil několik důležitých branek Sparty. V roce 2017 přestoupil do čínského Hénán Jiànyè za 8,5 milionů eur. Nabídka byla zajímavá pro všechny strany a tak se přestup uskutečnil. Ovšem v Číně se Bořkovi nelíbilo, za rok se stěhoval do USA do týmu Philadelphia Union.

1. místo – Tomáš Rosický

Vynikající hráč a zároveň obrovský smolař. Právě jeho zranění brzdily jeho výkony. Je ikonou Sparty, ale také Borussie Dortmund, do které přestoupil za 14,5 milionů euro a tím se v 19 letech stal nejdražším hráčem Bundesligy. Odtud si ho v roce 2006 vybral Arsenal. Kariéru zakončil tento rok ve Spartě. Nebýt zranění, mohl být i celosvětovou ikonou.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.