Spojte se s námi


Fortuna liga

Sparta na úvod ligy nezaváhala a nováčka ligy porazila 2:0

Publikováno

dne

Kandidát na titul z Letné oproti přípravě ukázal jeden z těch lepších výkonů v poslední době, ovšem že by to byla nějaká podívaná, to se zase říci nedá. Opava se snažila a měla šance, ale únava a nezkušenost je o bodový zisk připravily.

Zápas začala aktivněji Opava, ve 2. minutě po úniku Puskáče mířil vysoko nad branku kapitán hostí Kuzmanovič. O chvíli později se o střelu pokoušela nová posila Sparty Chipciu, ale ani ta nebyla jedna z nejpřesnějších. Poté nastala překvapivě velká šance Sparty, když do pokutového území pronikl Ben Chaim a jeho střílená přihrávka prošla mezi nohama brankáře Šroma. Ten měl velké štěstí, že se mu míč nakonec od nohy odrazil vedle. Centr Stancia do brány z dobré šance neumístil Štětina. U další šance byl opět v tomto zápase velmi aktivní Ben Chaim, který přihrával Pulkrabovi, který ale z velké šance netrefil branku hostí. Poté byla aktivnější Opava, ale žádná z akcí neměla výraznou šanci. A tak se mohl ukázat opět Ben Chaim, který běžel sám na brankáře Šroma, ten ho ale vychytal. Ke konci poločasu se dostal ke střele Zapalač, ale Nita si se střelou poradil.

Druhý poločas byl ze začátku bez šancí. Ovšem v 60. minutě přišlo na řadu video. Chipciu vběhl do pokutového území, obránce Hrabina mu míč odkopl a došlápl na nárt sparťanského obránce. Rozhodčí Královec ale zákrok po poradě s videorozhodčím nevyhodnotil za penaltový. O pár minut později se dostal k přímému kopu Stanciu, ovšem z druhé strany než ze které dává své góly dokázal trefit pouze boční síť. Stav zápasu se změnil v 73. minutě. Guelor Kanga napálil dalekonosnou střelu a brakář Šrom by krátký, 1:0. A mohlo být pro Opavu hůře. Stanciu krásnou střelou za vápnem trefil pouze spojnici branky Šroma. Tlak Sparty ale nepřestával a v 84. minutě se po teči Svozila trefila nová posila Tetteh, 2:0.

Sparta tak dokázala zvítězit v prvním ligovém utkání a příště se může těšit na cestu do Jablonce. Opava na domácím hřišti v Brně vyzve Zlín, ale pokud podá výkon jako proti Spartě, může přemýšlet nad bodovým ziskem.

Sestavy:

AC Sparta Praha: Niță – Chipciu, Štetina, Costa, M. Frýdek – Kulhánek, Kanga – Plavšić, Stanciu (C), Ben Chaim – Pulkrab.
Náhradníci: Heča – Ristić, Tetteh, Vácha, Josef Šural, Civić, V. Vukadinović.

SFC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina – Kayamba, Zavadil, Kuzmanović (C), Schaffartzik, Zapalač – Puškáč, Juřena.
Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Řezníček, Jursa, Radić, Smola, Jurečka.

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.